Fietsstadverkiezing 2020 van start, hoe fietsvriendelijk is gemeente Rheden?

Foto: Peter De Waard

LANDELIJK – De Fietsersbond vraagt fietsers om te laten weten hoe het is gesteld met fietsen in de gemeente(n) waar zij regelmatig fietsen. Hoe fijn is het om te fietsen in gemeente Rheden en wat zijn de knel-verbeterpunten?

Vanaf 13 augustus 2019 kunnen alle Nederlandse fietsers laten weten hoe het is om te fietsen in hun gemeente. Dit is het belangrijkste onderdeel van de verkiezing voor Fietsstad 2020. De vragenlijst staat vanaf 13 augustus open op fietsstad.nl

Fietsen in Nederland is de normaalste zaak van de wereld. Toch zitten er nog grote verschillen tussen gemeenten in hoe fietsen ervaren wordt.

Hoe ontspannen is het om te fietsen in de gemeente, kun je lekker doortrappen en fietsen kinderen veilig naar school? Deze en meer vragen krijgt de fietser als onderdeel van een vragenlijst van zo’n 10 minuten waarin hun mening ervoor zorgt dat fietsen nog veiliger en comfortabeler wordt. De vragenlijst op fietsstad.nl is voor iedereen; van de dagelijkse fietser en fietsforens tot iemand die maar twee keer per jaar op de fiets stapt.

Fietsstad 2020

De antwoorden van de fietsers zijn het belangrijkste onderdeel van de Fietsstad 2020. Op basis van deze uitslagen en enkele objectieve gegevens reikt de Fietsersbond de eretitel Fietsstad 2020 uit. Een titel die leidt tot meer aandacht voor de gemeente, vanuit zowel binnen- als buitenland.

Maar er is meer te verdienen dan alleen de eretitel. Zo wordt er ook een prijs uitgereikt aan de snelste stijger; de gemeente die het meeste progressie heeft geboekt sinds de Fietsstad 2018. En er wordt wederom een Fiets top 100 bekend gemaakt.

“Door deze vragenlijst in te vullen helpen fietsers niet alleen de gemeente, maar ook direct alle fietsers van Nederland.” Aldus Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond. “Gemeenten gebruiken de resultaten om zichzelf te verbeteren, dat komt ten goede van iedereen. Onze vrijwilligers zullen de gemeenten ook aansporen om deze resultaten te gebruiken voor verdere verbeteringen.”

Maak kans op nieuwste stads e-bike van Gazelle

De Fietsstadverkiezing is een initiatief om het fietsgeluk van de Nederlandse fietsers te verhogen. Een doelstelling die Gazelle met de Fietsersbond deelt. Onder de invullers van de vragenlijst wordt een e-bike van Gazelle verloot. Deze wordt uitgereikt tijdens de bekendmaking van de Fietsstad 2020 op 28 februari 2020 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Hoewel Rheden geen stad is kunt u wel meedoen.

'
article
145863
Vanaf 13 augustus kunnen alle Nederlandse fietsers laten weten hoe het is om te fietsen in hun gemeente
LANDELIJK – De Fietsersbond vraagt fietsers om te laten weten hoe het is gesteld met
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/145863/fietsstadverkiezing-2020-van-start-hoe-fietsvriendelijk-is-gemeente-rheden/
2019-08-13T08:03:44+01:00
https://rheden.nieuws.nl/media/sites/280/2013/08/p4m1enwohrxemsypsas1nspmm-rhedense-fietsvierdaagse-17aug2013-copyright-pdwaardrhedennieuw-5.jpg
E-bike, fietsersbond, Fietsstad 2020, Fietsstadverkiezing, Gazelle, gemeente Rheden, Jaarbeurs, rheden.nieuws.nl
Nieuws