Meditatie in de Oude Jan

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Op dinsdag 20 augustus is er weer meditatie in de Oude Jan aan de hand van het Latifa-gebed, of de Latifa-meditatie, zoals de vorige keren in deze zomer.

Deze meditatievorm is al heel erg oud en inspireert mensen uit verschillende tradities. Het wordt een ‘zijns-meditatie’ genoemd, omdat je hele ‘zijn’ erin betrokken wordt.

Latif betekent zoiets als subtiele ademhaling en latifa staat voor plekken in het lichaam waar de subtiele menselijke eigenschappen zich bevinden. Lichaam en geest worden verbonden, doordat bij elke stap van de meditatie langs die plekken wordt gegaan terwijl je met aandacht stilstaat bij de aspecten van je bestaan. Het is heel eenvoudig maar heeft een krachtige uitwerking.

De laatste twee stappen van de Latifa zijn op 3 en 17 september 2019.

Om 20.00 uur is er eerst ontmoeting met koffie/thee. Na ongeveer tien minuten wordt het stil. De kerk wordt in stilte verlaten om 21.00 uur.

Kosten: vrijwillige bijdrage. Begeleiding: Janneke Bron, [email protected]

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0