Lustrumseizoen Rhedelijk Cultureel belooft wat!

Foto: Rhedelijk Cultureel

RHEDEN – Niet alleen in Rheden, maar ook in Dieren, in schouwburg Theothorne, worden vanaf de eerste week van september 2019 weer theater- en musicallessen gegeven. Het vijfde seizoen van Rhedelijk Cultureel kent veel mooie verrassingen.

Het lustrumjaar zet Rhedelijk Cultureel in op nóg meer muziek-, theater- en musicallessen, mooie projecten en samenwerkingen.

Muzieklessen

In de eerste week van september starten de muzieklessen weer. Zowel in Rheden als in Dieren kan er dan les gevolgd worden in zang, piano, gitaar, viool, basgitaar en drums. In Rheden kun je je ook nog opgeven voor Kinderkoor de Kick.

Als nieuwe leerlingen eerst eens kennis willen maken met de docent dan kun je je opgeven voor een proefles.

Theater- en musicallessen

Ook voor de theater- en musicalliefhebbers is er weer een humoristisch, spannend en mooi aanbod! In de derde week van september starten in Rheden verschillende groepen die onder andere gaan werken aan ‘Aladdin’, ‘De gelaarsde kat’ en ‘Don Quichot’.

In Dieren is er voor de jongste deelnemers de mogelijkheid om mee te doen met de voorstelling ‘Sprookjesbos 20-20’. Jongeren vanaf 12 jaar kunnen samen met theaterdocent Lisanne Kooij werken aan de voorstelling ‘Vind ik leuk’ die zal gaan over de waarde van social media.

In Dieren zijn we ook op zoek naar de nieuwe Oliver! Of je nou een jongen of een meisje bent maakt niet uit. Maar voor deze grote musical zoeken we acteer- en zangtalenten tussen de 9 en 12 jaar. Dus geef je ook daar snel voor op!

Bijzondere projecten

Het nieuwe seizoen biedt meerdere bijzondere theater-, musical- en muziekprojecten. Vlak voor de zomervakantie gaat Rhedelijk Cultureel weer een grootse muziektheatervoorstelling maken in de Pinkenberg. Rhedelijk Cultureel kan nog niet verklappen wat het wordt, maar dat het net zo spectaculair wordt als ‘Excalibur’ beloven ze alvast!

Dit jaar doet Rhedelijk Cultureel mee aan meerdere festivals en evenementen. Natuurlijk zijn we er weer bij tijdens Dickens festival Velp. Maar ook zal onze docentenband te zien zijn op het naderende Carolinafestival.

Er zijn meerdere optredens en voorstellingsweekends dit seizoen. In december speelt de musical ‘Oliver!’. Eind januari heeft Rhedelijk Cultureel een volle dag met muziek- en theaterpresentaties en ook in maart en in juni staan meerdere optredens en voorstellingen gepland. Dus zorg dat je erbij bent!

En alsof dat nog niet genoeg is, maakt Rhedelijk Cultureel dit seizoen twee voorstellingen voor het onderwijs! ‘Lekker Puh!’ is een interactieve voorstelling over pesten en gepest worden. ‘Geen cent te makken’ is een educatief programma waar kinderen uit groepen 7 en 8 actief op zoek gaan naar een oplossing over armoede.

Meer over Rhedelijk Cultureel?

Er is dus weer genoeg te doen en te beleven bij Rhedelijk Cultureel! Het team van inmiddels bijna 40 docenten en uitvoerenden heeft er alvast enorm veel zin in!

Meer informatie over het komende seizoen staat op onze website: www.rhedelijkcultureel.nl. Daar kun je je ook online opgeven voor de theater- en muzieklessen of een proefles. Rhedelijk Cultureel accepteert de Gelrepas of biedt de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Kijk voor meer informatie ook even op de site of mail naar [email protected].

Wil je op de hoogte blijven van wat Rhedelijk Cultureel doet? Volg hen dan op Facebook of Instagram. Of schrijf je via de website in voor de nieuwsbrief.

Tot snel in het lustrumseizoen van Rhedelijk Cultureel!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen