Gezocht; herinneringen aan de Rhedense Muziektent

Foto: Ale Hartgers

RHEDEN – Oproep; Ale Hartgers uit Rheden is op zoek naar (beeld)materiaal over de in 1927 gebouwde en geopende muziektent op de hoek Havelandseweg/Veerweg in het dorp Rheden.

Zijn zoektocht is begonnen met het verzamelen voor een ‘Historisch Overzicht van de Rhedense Muziektent’, voor de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal.

In die tijd had niet iedereen een fototoestel, laat staan een mobiele telefoon met camera. Toch is Ale op zoek naar personen die nog fotomateriaal, door de jaren heen, van deze bijzondere muziektent hebben.

Hebt u, of kent u iemand, die anekdotes over de muziektent, of dagboeken hebben waarin een beschrijving staat van het bestaan van dit bijzondere bouwsel. Alles is welkom en zal met de uiterste zorg worden behandeld.

Misschien heeft iemand memorabilia over de muziektent, zoals suikerzakjes, asbakken, wandborden of een vaas met een afbeelding erop?

Indien u het niet kwijt wilt of wenst te schenken, kan hier een foto van gemaakt worden om de historische waarde, maar vooral ook voor de mensen die na ons komen, iets na te laten. Ook foto’s met de omgeving van de muziektent is waardevol om te bewaren voor ons nageslacht.

De materialen/foto’s staan centraal op Open Monumentendag 2019, zaterdag 14 september tussen 14.00 uur en 17 .00 uur, met het thema “Plekken van Plezier”.

De muziektent heeft een rijke geschiedenis (van 92 jaar) die wordt besproken in het boekje ‘Muziektent in Rheden een Historisch Overzicht”. Dit is in beperkte mate gedrukt maar komt ook digitaal gratis te verkrijgen!

Hebt u iets te melden, wilt u meer weten, u kunt zich in verbinding stellen met Ale Hartgers via email naar [email protected]. Of via Facebook Ale Hartgers.

muziektent Rheden

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen