Startbijeenkomst museum Rheden in oorlogstijd trekt al 30 vrijwilligers

De Steeg – Maandag 26 augustus was er een startbijeenkomst voor mensen die zich als vrijwilligers hebben opgegeven voor het pop-up museum ‘Rheden in Oorlogstijd’ dat een plaats krijgt in Velp

De bijeenkomst was in het gemeentehuis in De Steeg. Hierbij waren 26 van de 30 vrijwilligers die zich hadden opgegeven aanwezig.

De vrijwilligers werden welkom geheten door comitélid Ingrid Kerkhof van de gemeente Rheden. Zij bedankte alle aanwezigen voor hun komst en is blij dat er zich zoveel mensen voor dit project hebben aangemeld.

Hierna nam burgemeester Carol van Eert het woord, hij vindt het fantastisch dat er zoveel belangstelling is onder inwoners van gemeente Rheden voor dit tijdelijk museum. “Het kan haast niet anders of we gaan er met zijn allen er een prachtig resultaat van maken, waar nog lang over nagepraat zal worden, ik wens jullie veel succes!”

Conservator Jean Kreunen liet aan de hand van een presentatie zien wat de werkzaamheden in het museum  “Rheden in Oorlogstijd“ inhouden. Er werd een klusteam samengesteld voor de opbouw van de expositie in het pand aan de Hoofdstraat 75 in Velp. Er is een planning gemaakt om dit te kunnen realiseren, ook werd er al een start gemaakt met het inplannen van de heren- en gastvrouwen. Hierbij konden de aanwezige vrijwilligers aangeven wanneer en hoe vaak ze beschikbaar zijn vanaf de opening op 14 september 2019 tot en met 8 mei 2020.

De avond werd afgesloten met een drankje en hapje.

Het Museum ‘Rheden in oorlogstijd’ is gratis te bezoeken van 14 september 2019 tot en met 8 mei 2020 op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00-17.00 uur. Gastvrouwen en gastheren kunnen zich opgeven via: [email protected] en/of handige klussers via [email protected].

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Lees ook:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden