Joëlle Weening (Aeres MBO Velp) wint Medal of Excellence bij WorldSkills in Kazan

Foto: Aeres MBO Velp

VELP/KAZAN – Haar slogan “lef, durf en vertrouwen’ heeft Joëlle ver gebracht tijdens deze wereldkampioenschappen voor mbo-beroepen. Onder toeziend oog van president Vladimir Poetin behaalde de styliste afgelopen dinsdag, binnen een heel sterk deelnemersveld van 15 kandidaten, de knappe zesde plaats én de medal of excellence (707 van de 800 punten).

Joëlle nam als studente van het Aeres MBO te Velp, deel aan de wedstrijd Creative Arts and Fashion, onderdeel van Visual Merchandising (etaleren).

Medal of Excellence

Een medal of excellence wordt alleen uitgereikt bij het verrichten van een bovengemiddelde prestatie. Team Nederland heeft tijdens WorldSkills, die van 22 t/m 27 augustus plaatsvonden in Kazan, Rusland 13 medals of excellence in de wacht gesleept.

Stress en tijdsdruk

In vier dagen moest de studente van Aeres MBO Velp een etalage ontwerpen en inrichten voor een Russische modeketen met het thema ‘A day at the seaside!’. Onder een enorme tijdsdruk en stress, waarin de etalagestukken zelf gemaakt en geschilderd moesten worden, lukte het Joëlle om de etalage tijdig af te hebben. ‘Ik ben super blij met deze prestatie en de medal of excellence. Ongelofelijk, wat een geweldige ervaring om dit mee te maken en om Nederland te hebben mogen vertegenwoordigen. Eén groot avontuur!” aldus Joëlle. De school wil deze prestatie vieren en huldigt Joëlle op woensdag 11 september tussen 16.00 en 17.00 uur.

Grootste beroepenevenement ter wereld

Tijdens deze 45-ste editie van WorldSkills streden in Kazan meer dan 1.600 deelnemers uit 60 bij WorldSkills International aangesloten landen in 56 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland deed mee in 27 vakrichtingen (beroepen). Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainden en begeleidden de deelnemers de afgelopen maanden.

Kijk voor meer informatie ook op: www.aeresmbo-velp.nl En voor WorldSkills 2019 op: https://worldskillsnetherlands.nl/teamnl/uitslagen-2019/

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden