Hekkensluiter Laag-Soeren redt het niet bij Zomer in Gelderland 2019

LAAG-SOEREN – Het is Laag-Soeren als laatste dorp op vrijdag 30 augustus niet gelukt om Appel-Driedorp in de serie afleveringen van Zomer in Gelderland te verslaan. Zij zijn met 531 punten geëindigd op een prachtige vijfde plaats, van de 20 deelnemers.

Appel-Driedorp  won ruim met 563 punten en mag zich een jaar lang “de mooiste plaats van Gelderland noemen“. De deelnemers van Laag-Soeren hebben hun uiterste best gedaan en zich vol ingezet maar het mocht niet baten helaas.

Als hekkensluiter van Zomer in Gelderland kreeg Laag-Soeren de opdracht iets te doen met de Sprengen en het vroegere badhuis. De opdracht luidde dan ook: “Bouw het oude badhuis in zijn oude glorie hier op het plein terug en voorzie het aanwezige publiek van zoveel mogelijk met badmutsen en zwembandjes. Dit alles moest voor 18.00 uur gerealiseerd zijn.

Het juryrapport voor de euro’s:

  • 250 voor het publiek (er stonden 1331 mensen in het publiek!);
  • 200 voor de parade;
  • 150 voor het decor (dagopdracht);
  • 250 voor het weegspel van Alberto

Opgeteld geeft dit een totaalbedrag van €850 voor de Oranjestichtring Laag-Soeren en daarmee voor de viering van 75 jaar vrijheid in Laag-Soeren.

Ondanks de 5e plaats was er toch nog plaats voor een feestje op het plein tot in de late uurtjes.

Meer info kijk op:  www.zomerinlaagsoeren.nl.

Klik op de bovenste foto voor meer foto,s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden