Carolinafestival ondanks succes vroegtijdig afgesloten door noodweer

DIEREN – Vrijdag en zaterdag 30 en 31 augustus vond voor het 2e jaar, het Carolinafestival plaats in het Carolinapark te Dieren. Bij dit evenement staat elkaar ontmoeten, ontspannen, genieten en verbinden centraal, het festival werd door veel bezoekers aangedaan en was een groot succes.

Het festival begon vrijdagavond om 18.30 uur met een pubquiz met muzikale medewerking van het Dierens Harmonie orkest en de openluchtfilm “De Matchmaker“. Na de film speelde de band Boogie Nights. De avond trok zeker 800 bezoekers.

De zaterdagmiddag bood vanaf 13.00 uur vele optredens vanaf twee podia, het vijverpodium en het veldpodium. Verder was er een kinderveld waar allerlei kinderspelletjes te doen waren. Er waren maar liefst 21 optredens van bands, orkesten en sing & songwriters. Het Dierense Harmonie Orkest verraste het publiek op een heuse Flashmob, van alle kanten kwamen de muzikanten spelend aanlopen om te eindigen als een voltallig orkest.

De organisatie mocht zich verheugen op een geslaagd en druk bezocht festival vooral zaterdag kwamen er duizenden bezoekers, onder een stralende zon.  Zij vermaakten zich prima, en genoten van de optredens.

Helaas sloeg plots het weer rond 20.00 uur om, en kwam het met bakken uit de lucht. Het begon zeer hard te waaien en er braken verschillenden grote takken van enkele bomen, waarop werd besloten vanwege de veiligheid het park geheel te ontruimen. De ondernemers konden pas zondag tegen de avond hun spullen, tenten, stoelen, banken en foodtrucks op komen ophalen.

Carolinafestival

Het Carolinafestival is een initiatief dat is gestart om Dierenaren en bewoners van omringende dorpen het Carolinapark te laten (her)ontdekken. Met als bijzonder middelpunt het mooie initiatief de Oranjerie.

Belangrijk uitgangspunt van het festival is dat de sfeer ontspannen en plezierig is. Entree is gratis omdat de organisatie de toegang laagdrempelig wil houden. Muziek en activiteiten zijn aangepast op de sfeer van het park en aan de omgeving waarin het park zich bevindt. Ook probeert de organisatie het festival zo duurzaam mogelijk te werk te gaan.

De organisatie heeft geen winstoogmerk en zal eventuele opbrengsten ten gunste laten komen van het park. Dat is met de formule zonder entree een uitdaging en steunt daarom op uitgaven in het park en eventuele donaties die worden gedaan.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden