Opening Expositie ‘Plekken van Plezier’ in de Nieuwe Ruimte te Velp

VELP – Zondag 1 september was de feestelijke opening van de expositie ‘Plekken van Plezier’ in de Nieuwe Ruimte, een kunst Collectief gevestigd in het pand van de oude bibliotheek aan Den Heuvel te Velp.

Deze expositie, die qua thema aansluit bij de Open Monumentendag van dit jaar, is alweer de negende expositie die de medewerkers van de Nieuwe Ruimte in elkaar hebben gezet en neemt de bezoeker mee naar de mooiste plekken, en of deze zich nu onder de Franse, Italiaanse of Portugese zon bevind, of gewoon in de Rhedense achtertuin, dat doet er niet toe. Maar dat het prachtige kunstwerken zijn, die de bezoeker meeneemt naar de mooist denkbare plaatsen, dat mag vast staan.

Onder grote belangstelling werd de expositie geopend. Na een kort woord van Rob van Oosten was het de beurt aan kunstenaar Carel Lanters die het publiek direct in Ierse sferen wist onder te dompelen met zijn Uilleann Pipes, een traditioneel Iers instrument dat het meeste lijkt op een doedelzak waar niet in geblazen wordt maar functioneert met een blaasbalg.

(Tekst gaat verder onder de video)

Als perfecte aanvulling hierop was het woord vervolgens aan Ann Glynn, die een Iers gedicht voordroeg. Uiteraard in het Iers en onbegrijpelijk, behalve voor de gene die deze taal machtig is. Desalniettemin wist ze de luisteraars in beroering te brengen met haar melodische woorden.

De officiële opening werd verricht door Gea Hofstede. “Ik hoop dat u zich laat inspireren,” vertelde zij de aanwezigen. Waarna de wethouder toevoegde dat ze hoopte dat de bezoekers er ook van zouden genieten, zowel van de expositie als de aansluitende Open Monumentendag.

Na haar woorden was er tijd voor een kort gedicht van huisdichter René Kijne. Gevolgd door de muziek van French Connection. U hoort het, het was een vol programma, met, naast kunstwerken, ook veel ruimte voor gedichten en muziek. En zo lijkt de Nieuwe Ruimte met elke expositie te groeien. Groeien in het enthousiasme waarmee  de expositie is opgezet, groeien in de professionaliteit en vooral groeien in het overduidelijke plezier dat deze mensen de wereld een stukje mooier pogen te maken.

Nieuwsgierig geworden? De expositie is nog tot en met 13 oktober te zien, de Nieuwe Ruimte is elke zaterdag en zondag open van 12:00 tot 17:00 uur.

U kunt genieten van de werken van ‘De Kustenaars van de Maand’ Ann Glynn (geboren in Ierland) en Colin Wilson (geboren in Engeland), die laten zien dat een samenwerking tussen beide landen zonder problemen mogelijk is. Er is ruimte voor twee Gast Exposanten, Paulus Saraber en Leon Tebbe. Dit naast al het gevarieerde werk van een grote hoeveelheid lokale kunstenaars. Bovendien is al het werk te koop, dus wie weet kan u een ‘Plek van Plezier’ meenemen naar een eigen plezierige plek, uw huis.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Voor meer informatie kan u terecht op:

Voor meer informatie over de verschillende kunstenaars:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

'
gallery
146892
Onder grote belangstelling werd de expositie geopend
VELP – Zondag 1 september was de feestelijke opening van de expositie ‘Plekken van Plezier’
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/146892/opening-expositie-plekken-van-plezier-in-de-nieuwe-ruimte-te-velp/
2019-09-02T13:32:07+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2019/09/02132854/Opening-expositie-Nieuwe-Ruimte-Velp-01-09-2019-4.jpg
Ann Glyn, Colin Wilson, Expositie, Gea Hofstede, Nieuwe Ruimte, Open Monumentendagen, Plekken van plezier, rheden.nieuws.nl, Velp
Foto's, Nieuws