Het is altijd maar weer een vraag of de collecte aan de deur een échte collecte is

Foto: collecte

GEMEENTE RHEDEN – Het is altijd maar weer een vraag of de collecte aan de deur een échte collecte is. Dan is het handig om een lijstje paraat te hebben en fijn om te weten wanneer er gecollecteerd wordt en door welke organisaties.

De onderstaande lijst hoeft niet compleet te zijn, het kan voorkomen dat andere organisaties bij de gemeente een eigen vergunning aanvragen, lees hiervoor de de bekendmakingen van gemeente Rheden: https://rheden.nieuws.nl/dossier/bekendmakingen-gemeente-rheden/.

Het volledige jaarrooster is makkelijk te vinden, en ook voor andere gemeentes, op www.cbf.nl. Met deze aankondiging weet je dus precies of, waar en welke collectanten er aan de deur kunnen komen.

Collecteren

Voor september staan er een aantal collectes op het programma. Collecteren mag van zonsopkomst tot zonsondergang. Voel je dus niet verplicht de deur te openen als het buiten al donker is. Een collectant moet zich kunnen legitimeren als hierom gevraagd wordt. Zij hebben altijd iets bij zich om aan te tonen dat ze echt voor de stichting op pad zijn.

KWF Kankerbestrijding

Zo wordt er van zondag 1 tot en met zaterdag 7 september gecollecteerd voor KWF Kankerbestrijding. KWF Kankerbestrijding is vastberaden om kanker zo snel mogelijk te verslaan. Ze willen dat minder mensen kanker krijgen. Ook willen ze dat meer mensen genezen en dat de kwaliteit van leven van de patiënt zo goed mogelijk is. Tijdens en na de ziekte.

Prinses Beatrix Spierfonds

De week erna, van zondag 8 tot en met zaterdag 14 september komen ze van het Prinses Beatrix Spierfonds. Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor mensen met een spierziekte in Nederland. Dat zijn ruim 200.000 mensen. Het is hun doel om alle spierziekten de wereld uit te krijgen, hun middel is wetenschappelijk onderzoek.

Nierstichting

Van zondag 15 tot en met 21 september komen er collectanten langs voor de Nierstichting. In Nederland leven 1,7 miljoen mensen met chronische nierschade. 220.000 mensen leven met een verhoogd risico op nierfalen. Rruim 10.000 mensen leven met een donornier en 6.500 mensen dialyseren om in leven te blijven. Behandeling is loodzwaar met grote impact: overleven in plaats van leven.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Kijk voor meer informatie in de onderstaande tabel:

Collecterooster 2019&2020

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden