Verbinding en verbroedering bij Wijkvoetbaltoernooi DVOV.

VELP/ROZENDAAL – Voetbalvereniging DVOV heeft voor het zesde achtereenvolgende jaar het wijkvoetbaltoernooi Velp/Rozendaal georganiseerd. Uit alle wijken streden 14 teams om de titel.

Afgelopen vrijdagavond 6 september heeft voor de zesde keer van het voetbaltoernooi voor teams uit de wijken van Velp en Rozendaal plaatsgevonden. De volgende wijken deden mee: Beekhuizen/Alteveer, Brandtplein/Overbeek, Kerkallee, Oud Zuid, Rozendaal, Daalhuizen, Overhagen en Vogelwijk.

De belangrijkste prijs is uiteraard de Sportiviteitsprijs. De scheidsrechters hebben per wedstrijd punten gegeven aan de teams op het gebied van sportiviteit. Wat opviel was dat er, van de beoordeelde wedstrijden, dikke voldoendes bij het wedstrijdsecretariaat binnenkwamen. De wijk Beekhuizen/Alteveer ging er met deze trofee vandoor.

Oud-voetbalscheidsrechter Van Ettekoven heeft een aantal wedstrijdjes gevloten. Volgend jaar viert hij zijn 80e verjaardag. Het was een hele mooie avond, met veel sportiviteit, aldus de oud scheids.

Uiteindelijk werd de finale tussen Daalhuizen-Dukestreet en Overhagen-Oude Jan door de laatste gewonnen.

De essentie om gezellig een balletje te trappen en met elkaar een leuke voetbalavond te hebben wordt goed begrepen. Blessures bleven uit en na afloop bleef iedereen napraten en kon men de `vrienden` uit de wijk beter leren kennen.

De gemeenten Rheden en Rozendaal hebben enthousiast gereageerd en ondersteunen dit initiatief, omdat het prima past in het gevoerde beleid. Wijkgericht sport- en bewegingsaanbod ziet de gemeente als effectief middel om zoveel mogelijk inwoners actief te laten zijn. DVOV is al jaren partner van de gemeente op gebeid van sociale activiteiten.

De organisatie is meerdere keren bedankt door individuele deelnemers voor dit prachtige toernooi. Bij de slotspeech prees de organisatie, naast de spelers en de supporters vooral alle vrijwilligers. De leden van de barcommissie, de EHBO, de scheidsrechters, het wedstrijdsecretariaat en uiteraard de organisatie zelf.

De organisatie heeft al laten weten niet om dit succes heen te kunnen. Tot volgend jaar…

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0