Open Monumentendag in Dorpskerk Spankeren

Foto: rheden.nieuws.nl

SPANKEREN – In het weekend van 14 en 15 september is het weer Open Monumentendag. Het thema dit jaar is ‘Plekken van plezier’: naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier?

In de Dorpskerk krijgt het thema ‘Plekken van plezier’ vorm in een presentatie over plaatsen en activiteiten van plezier en vermaak. Daarnaast is er een filmpje uit de jaren 1950-1960 te zien, onder andere, van de speeltuin bij ‘De Luchte’.

De Open Monumentendagen worden in Spankeren gecombineerd met activiteiten van de Oudheidkundige Kring Rheden/Rozendaal. Ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van de Kring worden in alle dorpen van Rheden en Rozendaal cultuurhistorische weekenden georganiseerd.

In Spankeren is dit weekend, ook in de Dorpskerk, een expositie over de gebeurtenissen in het dorp tijdens de Tachtigjarige Oorlog.
Op zondagmiddag is er een historische wandeling langs acht bijzondere graven op het kerkhof.

  • Dorpskerk Spankeren is op zaterdag 14 september geopend tussen 10.00 en 17.00 uur.
  • Zondag 15 september open tussen 12.00 en 17.00 uur.

Historische wandeling over het kerkhof is op zondagmiddag om 13.00 uur. Kosten € 2,50 per persoon.

De organisatie van dit weekend is in handen van Stichting Dorpskerk Spankeren, deze Stichting is opgericht met als doel de Dorpskerk toegankelijker te maken voor dorpsgenoten en andere belangstellenden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden