Wederom zagen vandalen bomen om langs het Apeldoorns Kanaal

Foto: Waterschap Vallei Veluwe

SPANKEREN – Voor de tweede maal in korte tijd hebben vandalen jonge bomen vernield langs Apeldoorns Kanaal. Ging het begin augustus om 25 stuks, nu gaat het om acht jonge eiken in Spankeren.

Na meldingen van wandelaars en bewoners en bij controle door het waterschap werd de schade geconstateerd.

Het waterschap baalt dat de bomen vernield zijn. Het verstoort het mooie lanenkarakter langs het kanaal en bomen zijn belangrijk voor ons klimaat omdat ze helpen het broeikaseffect te verminderen. Bovendien is er sprake van een forse financiële schade.

De kosten van aanschaf, het planten en het verzorgen van de bomen over een aantal jaren, bedragen ruim € 15.000,-. Door deze vernieling komt daar nogmaals zo’n bedrag bij op. Deze kosten liggen indirect op het bord van de belastingbetaler.

Ook om die reden doet het waterschap aangifte bij de politie.

Bovendien vraagt het waterschap bewoners alert te zijn op vandalen en roept het bewoners en voorbijgangers op te melden zodra zij signalen waarnemen die duiden op vernielzucht. Deze signalen kunnen doorgegeven worden aan de politie.

Waterschap Vallei en Veluwe gaat komend jaar herplanten. Wanneer dit plaatsvindt is nu nog onbekend.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagramof krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen