Lezing over de verbeelde werkelijkheid van Noord-Korea

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – Het is een van de meest gesloten, en daardoor wellicht ook een van de meest intrigerende, landen ter wereld: Noord-Korea. In de lezing ‘De verbeelde werkelijkheid’ neemt reiziger Marc Roth de luisteraar mee naar deze socialistische ‘heilstaat’.

Pyongyang is de hoofdstad van Noord-Korea en uithangbord van het land. De stad transformeert de laatste jaren tot een bijna surrealistisch decor; verbeelde werkelijkheid die een ideale samenleving wil tonen. Deze transformatie is ook te zien op het gebied van kunst, waar socialistisch realisme de enige toegestane stroming is. Kunst moet namelijk duidelijk zijn voor iedereen, en kunstenaars zijn altijd schatplichtig aan het regime.

Bij een bezoek aan Noord-Korea dringt voortdurend de vraag op: wat is waar? En: wat is de werkelijkheid? Is de werkelijkheid die te zien is überhaupt wel waar?

De lezing wordt verrijkt met afbeeldingen, (korte) clips en ander beeldmateriaal dat nog maar weinig mensen gezien hebben. En natuurlijk met de eigen ervaringen van Marc, als bezoeker van Noord-Korea.

De lezing is op dinsdag 1 oktober 2019 en begint om 19.30 uur, kosten bedragen € 5,00 voor leden van de bibliotheek en € 7,50 voor niet-leden. Aanmelden kan via de website www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda en via de Bibliotheek Dieren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen