Papiermeesters gezocht!

Foto: Protestantse Gemeente Velp

VELP – Al meer dan 50 jaar zamelen de Papiermeesters van de Grote Kerk in Velp oud papier in. De opbrengst daarvan komt ten goede aan het prachtige kerkgebouw aan de Kerkstraat. Er zijn vrijwilligers nodig om de Papiermeesters te versterken.

Zo werd er bijgedragen aan de restauratie van het orgel, de kroonluchters werden gerestaureerd, er werd een passend hek voor de kerk gefinancierd, en enkele jaren geleden zijn de twee gebrandschilderde ramen ter herinnering aan de bevrijding van Velp onthuld.

Op elke laatste zaterdag van de maand staat naast de Grote Kerk een container waar mensen zelf hun oud papier kunnen komen brengen. Daarnaast halen de Papiermeesters in een kleine wijk huis-aan-huis oud papier op. Belangrijk werk in een tijd waarin we ons meer en meer bewust zijn van het belang van hergebruik van oud papier. Helaas lijkt daar nu een eind aan te moeten komen wegens gebrek aan menskracht.

Er is dringend behoefte aan mensen die op de zaterdagmorgen bij de container helpen én aan chauffeurs voor het inzamelen in de wijk. Als er niet vóór 19 september een paar vrijwilligers zijn bijgekomen zal het werk van de Papiermeesters in 2020 niet meer worden voortgezet.

Heeft u zin en tijd om ons twee keer per jaar te assisteren bij de inzameling van papier? U bent van harte welkom. Wilt u voordat u dit definitief toezegt eens meedraaien, dan kan dit ook. U kunt hiervoor contact opnemen met Peter Schroeder, Tel 026 – 362 25 42.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.pknvelp.nl/beheren-papiermeesters/.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden