Audrey Hepburn in brons bij voormalig villa Beukenhof in Velp

Velp – Zaterdag 14 september werd het beeldje onthuld van een jonge Audrey Hepburn op de plaats van de toenmalige villa Beukenhof aan de Rozendaalselaan in Velp. Waar ze samen met haar moeder bij haar grootvader Aarnoud baron van Heemstra (oud burgemeester van Arnhem) verbleef.

De belangstelling voor de onthulling van het beeldje Audrey Hepburn aan de Rozendaalselaan was overweldigend rond de driehonderdvijftig genodigde en belangstellenden waren bijeen gekomen zij werden muzikaal vanaf 13.30 uur ontvangen door de Koninklijke Rosendaalsche Kapel.

Na toespraken van Pim van Dorp, Clan Visser ’t Hoofd en Sophia Eijkman-van Heemstra nam ook zoon Lucca Dotti het woord en bedankte iedereen voor dit mooie initiatief. Vervolgens danste ballerina Anna Overbeek van Studio26 op een wals van Chopin.

Als dank hiervoor mocht zij samen met Lucca Dotti het beeld onthullen door het doek ervan af te trekken, dit onder groot applaus van de vele aanwezigen. Voorzitter Pim van Dorp had de eer het beeld officieel aan de burgemeester van Rheden Carel van Eert ‘te overhandigen’, waarna de gemeente eigenaar is geworden van het beeld. Wethouder Marc Budel kreeg de eer het doek van het bij het beeld geplaatste informatiebord te halen.

Vervolgens werd iedereen gevraagd om naar de Grote kerk in de Kerkstraat te komen waar TV-presentatrice Hanneke Groenteman schrijver van het boek Dutch Girl, Robert Matzen en zoon van Audrey Hepburn, Luca Dotti ging interviewen. Ook hierbij waren rond 400 belangstellenden aanwezig.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagramof krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden