Een nieuw evenement in het dorp Rheden, WieKentRheden

Foto: Wim de Knegt

RHEDEN – Een nieuw evenement in het dorp Rheden, WieKentRheden, beleefde 14-15 september zijn eerste editie, een 24-uursprogramma met cultuur, natuur en aandacht. In feite ging het om een proefeditie, met  twee openbare voorstellingen en een besloten programma voor onder andere kunstenaars en vakdocenten.

Activiteiten

Er was een voorstelling op begraafplaats Pinkelseweg, een schrijfworkshop, gezamenlijk eten, yoga bij zonsondergang, mindful wandelen een bezoek aan een doka-atelier, een muzikaal open podium en bewegingstheater onder een beuk.

Vervolg

Gezien de opkomst en de sfeer was het na afloop geen vraag meer of er een vervolg komt, alleen nog wanneer en in welke vorm. Margo van Stratum, regisseur van de voorstelling op de begraafplaats en lid van kerngroep WieKentRheden: “We gaan door met het verbinden van creatieve en actieve Rhedenaren, want daarin ligt onze grote kracht. Dat er dit jaar al zo’n grote opkomst was bij de voorstellingen is enorm stimulerend.”

(Foto’s: Wim de Knegt)

Bijschrift bij de foto’s:

  • Yoga bij zonsondergang in Buurttuin Zwarteweg
  • Zo’n 75 bezoekers luisterden naar de boekbinder (Marijke Nillessen; personage gebaseerd op Theo Horstink) en een begraafplaatsmedewerker (Truus Duis Bakker)
  • Eva de Jager speelde de voorstelling Cyclus in het ‘natuurlijke openluchttheater’ onder en in de treurbeuk achter het bezoekerscentrum.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

WieKentRheden -9183 - Wim de Knegt

WieKentRheden

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden