Orgelmuziek op zaterdagavond in de Dorpskerk van Rheden

Foto: Dorpskerk Rheden

RHEDEN – Wim Roelfsema bespeelt de Meere-orgels in de Dorpskerk van Rheden op zaterdag 21 september.

Wim Roelfsema volgde zijn opleiding Conservatorium in Arnhem bij Bert Matter en Theo Jellema en aan het conservatorium in Enschede bij Gijs van Schoonhoven. Vervolgens studeerde hij met een beurs van het VSB Fonds een jaar in Riga (Letland) bij Larisa Bulava, waar zijn eindconcert met een 10 werd gewaardeerd.

Hij is als organist verbonden aan de Parkstraatgemeente en de Waalse Kerk in Arnhem. Daarnaast is hij actief als solist, koorbegeleider, continuo speler.

Van zijn hand verschenen  vier orgelbewerkingen van melodien uit cantates van J.S. Bach Ook maakte hij een CD met werken van Bach, Messiaen, Pärt en Reger, uitgevoerd op het Strümphler-orgel in de Eusebiuskerk te Arnhem.

Voor dit concert heeft Wim Roelfsema een programma gekozen dat een aantal prachtige composities bevat van onder andere William Byrd, Orlando Gibbons, Johan Sebastiaan Bach, Jan Pieterszoon Sweelinck en Arvo Pärt. Zowel het hoofdorgel als het secretaireorgel, beiden in 1816 gebouwd door Abraham Meere zullen worden bespeeld.

Het concert begint om 19.30 uur. Entree € 7.50 koffie na afloop.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden