Meet & Greet met lees- en studiekringen in de Bibliotheek Dieren

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – Om mensen te enthousiasmeren om hun liefde voor boeken te delen, hun kennis te vergroten en andere mensen te ontmoeten, organiseert de Bibliotheek Veluwezoom zaterdag 28 september een Meet & Greet met studie- en leeskringen in de Bibliotheek Dieren.

Er zijn onder meer proefsessies met verschillende lokale lees- en studiekringen, er wordt informatie geboden over digitale bronnen die je als leesclub of studiekring kunt raadplegen en de bibliotheek laat zien hoe je allemaal tegelijkertijd een zelfde e-book kunt lenen.

Een studiekring. Iets voor jou?

De organisatie Studiekringen 50+ legt uit wat een studiekring is, hoe je er een kunt opzetten en wat het voor je kan betekenen om deel te nemen aan een studiekring.

De lokale studiekringen ‘De Verdieping’, studiekring 2 en studiekring Stuifzand presenteren zichzelf met korte proefsessies. Geïnteresseerden kunnen geheel vrijblijvend aansluiten bij de gesprekken en kennismaken met de deelnemers.

Liefde voor boeken delen

Jopie den Besten organiseert al vele jaren een leesclub in de Bibliotheek Velp en de Bibliotheek Dieren. Wat gaan de deelnemers dit seizoen lezen? En hoe zien hun bijeenkomsten eruit?

Stichting Senia, de landelijke organisatie voor leesclubs en muziek-luisterclub is aanwezig om te vertellen over de mogelijkheden die hun organisatie biedt. Zoek je bijvoorbeeld geïnteresseerden in literatuur, filosofie of geschiedenis? Dan kun je je aanmelden als belangstellende. Senia zorgt ervoor dat je aansluiting vindt bij gelijkgezinden in je eigen woonplaats.

Digitale bronnen en e-books van de bibliotheek

Via de bibliotheek heb je toegang tot de Winkler Prins, de uittrekselbank, Literom, Delpher en nog veel meer. Digitale bronnen die leesclubs en studiekringen goed kunnen gebruiken.

Als leesclub is het soms moeilijk om allemaal tegelijk aan het juiste boek te boek te komen. Daarom kan het handig zijn om e-books te lenen van de online bibliotheek. De bibliotheek laat zien waar je de e-books vindt en hoe je ze downloadt. Neem je e-reader of iPad voor de zekerheid maar vast mee!

Waar en wanneer?

De Meet & Greet met studie- en leeskringen is op zaterdag 28 september van 10.00 tot 15.00 uur in de Bibliotheek Dieren. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie is beschikbaar op www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda of vraag ernaar in de bibliotheek.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0