Inloophuis 't Trefpunt nu feestelijk van start in de voormalige van Voorthuijsenschool

22 sep 2019, 13:57 Nieuws
officile opening en feest inloophuis t trefpunt velp 2019 0
VELP - Na op diverse plekken in Velp-Zuid gevestigd te zijn geweest is Inloophuis 't Trefpunt nu officieel en feestelijk geopend in de voormalige Dr. van Voorthuijsenschool in de Schoolstraat te Velp.
De opening vond plaats op zaterdagmiddag 21 september en werd voorzien van een officieel tintje door wethouder Gea Hofstede. Verder was er een optreden van de Velpse Accordeon Vereniging en zong het Iesselkoor onder leiding van Ton Nieumeijer diverse liederen.

't Trefpunt

Het inloophuis is een sprekend voorbeeld van mensen die zich spontaan inzetten voor anderen. Jaren geleden hebben inwoners Anneke en Ton Nieumeijer de deur van hun eigen huis open gezet voor inwoners die een praatje wilden maken. Het aantal bezoekers nam snel toe en er ontstond veel contact tussen bezoekers onderling. Bezoekers vroegen op steeds meer manieren om hulp.
Je kunt er nu twee keer per week avondeten voor €5 per keer, eventueel haalt een vrijwilliger je op en je mag het zelfs thuis opeten als je wilt. Mensen die moeite hebben om boodschappen te doen, krijgen hulp. Als je vervoer nodig hebt naar het ziekenhuis, moeite hebt om een brief te lezen, op zoek bent naar goedkope tweedehands kleding, hulp wilt bij burenruzies… Het kan allemaal, met hulp van steeds meer vrijwilligers en de initiatiefnemers Anneke en Ton Nieumeijer.
Een gewone woonkamer werd te klein, de andere vestigingen ook. Daarom is er nu een nieuwe, grotere locatie van ’t Trefpunt in de voormalige Dr. van Voorthuijsenschool in de Schoolstraat in Velp.

Klik op de bovenste foto voor meer foto's.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op Twitter of LinkedIn en Inst
agram
of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .