Weer twee nieuwe Gezonde scholen in de gemeente Rheden!

Foto: Sportbedrijf Rheden

DIEREN – Basisscholen De Expeditie en Annie MG Schmidt uit Dieren mogen zich 3 jaar lang een gezonde school noemen. Beide scholen hebben het vignet voeding behaald. Wethouder Marc Budel overhandigde afgelopen maandag het predicaat Gezonde School aan De Expeditie in bijzijn van leerlingen en belangstellenden.

De uitreiking op de Annie MG Schmidt basisschool zal aankomende woensdag 25 september namens Marc Budel door Ruud van Dijk (coördinator Sportstimulering Sportbedrijf Rheden) worden verzorgd.

Gezonde SchoolVignet voeding

Het thema gaat over gezond eten en drinken en een gezonde mond. Denk hierbij aan lessen over gezonde voeding en het stimuleren van gezond eetgedrag van leerlingen tijdens de ochtendpauze, de lunch, bij traktaties en het stimuleren van een goede zorg voor het gebit. Ouders spelen hierbij een grote rol, maar ook de betrokkenheid van directie, onderwijzend personeel en ouderraad/medezeggenschapsraad spelen een belangrijke rol bij het invoeren en doen slagen van voedingsbeleid.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Gezonde School - Sportbedrijf Rheden

Smaaklessen

Door middel van interactieve smaaklessen komen kinderen in aanraking met verschillende soorten fruit en groente. Smaaklessen is een gecertificeerde methodiek die erkent wordt door de Gezonde School. Door gezonde traktaties te belichten proberen beide scholen dit te stimuleren. Een positieve aanpak dus.

Water drinken wordt gestimuleerd

Kinderen van beide scholen krijgen allen een bidon uitgereikt. Kinderen mogen deze kleurrijke bidon vullen met water. Tijdens de lessen staan deze bidons op tafel zodat op elk moment water gedronken kan worden. Deze bidons worden mede mogelijk gemaakt door Sportbedrijf Rheden. Sportbedrijf Rheden begeleid in totaal 8 scholen in de gemeente Rheden bij het behalen van de verschillende vignetten.

Vignet Welbevinden

De Expeditie heeft nog wat extra’s te vieren. De school heeft niet alleen het vignet voeding behaald maar ook het vignet Welbevinden. Om te kunnen leren, talenten te ontwikkelen en op te groeien tot gezonde volwassenen is het van belang dat leerlingen zich prettig voelen op school. Belangrijk is dat ze de ruimte krijgen zich te ontwikkelen, fouten te maken en daarvoor verantwoordelijkheid te nemen. Leerlingen die zich verbonden voelen met school en over betere sociale en emotionele vaardigheden beschikken, zijn meer gemotiveerd om te leren en halen vaak betere cijfers op school. De Expeditie voldoet aan deze eisen en mocht daarom  vignet welbevinden in ontvangst nemen.

Watertappunt

Om het belang van gezonde voeding nog meer te stimuleren hebben beide scholen de intentie een watertappunt te realiseren op het schoolplein. Beide scholen zijn in gesprek met het Sportbedrijf – en Gemeente Rheden om dit te realiseren.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Gezonde School - Sportbedrijf Rheden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen