Velpse Kunstenares Dorien Bongers aankomende zaterdag in Rozet

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP/ARNHEM – Aankomende zaterdag (28 September) biedt Rozet in Arnhem kunstenaars van 55 jaar en ouder de kans hun kunst te tonen én aan de man te brengen tijdens de Kunstmarkt 55+ ‘Brug naar de Kunst’. Een van de aanwezige kunstenaars is de Velpse Dorien ‘Hartjes Diva’ Bongers.

Dorien Bongers ontvangt ons in haar atelier, dat achter haar huis in Velp Zuid ligt, en al direct is duidelijk waar de bijnaam ‘Hartjes Diva’ vandaan komt, er is geen plek in huis of atelier waar geen vrolijk gekleurde hartjes te zien zijn. “Dat is ontstaan,” vertelde ze lachend, “nadat mijn zoon allemaal hartjes om mijn 45 km autootje had geplakt, waar ik in rijd vanwege mijn MS.” Ze vertelt dat ze op het Kunstportaal in Arnhem daardoor meteen opviel, en omdat ze graag mensen knuffelt al snel hartjesdief werd genoemd. “Maar dit paste niet helemaal,” legt ze uit, “waarna ik al snel de naam Hartjes Diva kreeg, en die is blijven hangen.”

Dorien, die sinds zeven jaar schildert, maar al haar hele leven kunstzinnig en creatief bezig is, staat zaterdag voor de eerste keer op de 55+ markt van Rozet. “Best spannend hoor,” lacht ze, “in eerste instantie dacht ik ‘het zal wel niet door de kunst commissie komen’, want je bent zelf altijd erg kritisch op je eigen werk, maar het werd goedgekeurd.” Dat Dorien nog een paar jaartjes onder de 55 is was ook geen probleem.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Dorien Bongers

Ze vertelt enthousiast dat ze schilderijen gaat meenemen, en daarnaast ook enkele sieraden, beeldjes die met een speciale techniek zijn gegoten en alsof dit nog niet genoeg is toont ze ook haar kleurrijke en unieke planten potten.

“Kunst is heel belangrijk,” vertelt ze, “kunst verbindt, kunst is iets unieks dat niet zomaar overal te koop is. Als ik iets maak dan geeft dat rust en ontspanning, en ik kan mijn gevoel er in kwijt.” Plotseling serieus zegt ze dat haar droom is om andere kunstenaar die misschien ook (eenzaam) thuis zitten een ontmoetingsruimte op te zetten. “Misschien een gezamenlijk atelier met een gemeenschappelijke woonkamer waar we samen met elkaar mooie vernieuwende en verbindende kunst mogen maken.”

Wie benieuwd is geworden naar de kunst van Dorien, of naar haar als kleurrijke bewoner van Velp, kan op zaterdag 28 september van 11:00 tot 16:00 uur langs komen bij Rozet aan de Kortestraat 16 in Arnhem.

Voor meer informatie: https://www.rozet.nl/activiteiten/nieuws-agenda/kunstmarkt-in-rozet.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Dorien Bongers

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden