Start nieuwe beweegclub voor 55-plussers in Dieren

Foto: Vitaal en Actief

DIEREN – Dagelijks bewegen is goed voor de gezondheid. Je voelt je fit en het geeft structuur aan je dag. Vitaal en Actief  is een beweegclub voor 55-plussers.

Het concept van Vitaal en Actief is ontleend aan de stichting Vitality Club met als doel om mensen gezond en gelukkig te houden.
Vitaal en Actief is een laagdrempelig sportaanbod voor 55+ waarbij bewegen en ontmoeten centraal staan. Het is niet de bedoeling om je in het zweet te werken.

Wel worden de uitgezette beweegoefeningen op het sportveld gezamenlijk doorlopen. Zijn er oefeningen bij waartoe je, om wat voor reden ook, niet in staat bent dan kan je deze op een eenvoudiger manier uitvoeren of gewoon overslaan.

De beweegoefeningen zijn gericht op het soepel bewegen, het vergroten van het uithoudingsvermogen en de spierkracht. Spelelementen maken ook onderdeel uit van het programma. Iedereen kan op zijn/haar eigen niveau deelnemen.

Hoe heerlijk is het om buiten te sporten. Lekker buitenlucht opsnuiven en ondertussen samen met anderen in beweging te zijn!
Met name voor 55+ is voldoende beweging essentieel, gezien het risico op leeftijdsgerelateerde aandoeningen zoals hoge bloeddruk, diabetes en gewrichtsklachten.

Voor wie

Ouderen van 55+ die graag fitter willen worden en blijven en het leuk vinden om dit samen met anderen te doen. Het hebben van conditie is niet nodig. Wel is het van belang dat deelnemers zelfstandig kunnen lopen.

Wanneer en waar

Iedere vrijdag, vanaf 4 oktober 2019, is bij v.v. Dieren van 09.00 tot 10.00 uur op het kunstgrasveld van de voetbalvereniging v.v. Dieren, Kolonieweg 7 te Dieren. Een uur actief bewegen en daarna is er de mogelijkheid om nog even na te praten onder het genot van een kop koffie of thee. Kortom een goede start van de dag!!

Kleding

Een flitsend sporttenue is beslist niet nodig. Lekker zittende kleding en een paar sportschoenen zijn voldoende. Het is ook raadzaam om een (bad-)handdoek en flesje water mee te nemen.

Kosten

Wilt u weten of Vitaal en Actief iets voor u is, kom dan eens langs voor een gratis proefles! Als het bevalt kunt u zich hier aanmelden. Een strippenkaart voor 10 lessen kost € 20,00 een strippenkaart voor 20 lessen kost € 35,00. Hiervoor kunt u iedere vrijdag actief bewegen en na afloop samen genieten van een kop koffie of thee. Het grote voordeel van een strippenkaart is dat u rustig een keer kunt overslaan wanneer u verhinderd bent. De strippenkaarten hebben een geldigheidsduur van een half jaar (10 lessen) of een jaar (20 lessen).

Kijk voor meer informatie ook op:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden