Veel belangstellenden bij voorleessessies dagboekfragmenten Museum Rheden in oorlogstijd

VELP – Zaterdagmiddag 28 september werd er in het Museum Rheden in oorlogstijd in Velp voorgelezen uit een aantal oorlogsdagboeken, de middag werd druk bezocht door veel belangstellenden.

Er waren drie sessies om 14.00, 15.00 en om 16.00 uur. Er werd gelezen uit oorlogsdagboeken van Steven Jansen uit Velp en van Toon Vallen uit Dieren. Deze hadden de oorlogsjaren nauwkeurig op schrift bij gehouden. Hoe zij de oorlog beleefden en wat voor impact dat had in hun leven.

De dagboekfragmenten werden voorgelezen door nazaten van de auteurs, Jetty Jansen en Charla Vallen en boekhandelaar Walter Jansen van Boekhandel Jansen & de Feijter. Het maakte veel indruk op de meer dan 80 belangstellenden deze middag. Een deel van deze en andere dagboekfragmenten zijn in boekvorm verkrijgbaar bij Boekhandel Jansen & de Feijter in de Emmastraat te Velp.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het Museum Rheden in oorlogstijd is iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Een bezoek aan het museum aan de Hoofdstraat 75 in Velp is bovendien gratis.

Kijk voor meer informatie ook op: facebook.com/rheden in oorlogstijd

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden