Is jouw oudere auto wel geschikt voor de nieuwe E10 benzine?

Foto: rheden.nieuws.nl

Heb jij een oudere auto en weet je niet of die geschikt is voor de nieuwe E10 benzine? Doe dan de E10 Check. Natuurlijk gaan oudere voertuigen niet direct kapot als je een keer E10 benzine tankt, maar het is goed om te weten of bijvoorbeeld je oldtimer geschikt is.

De nieuwe E10 benzine kan je auto schade toebrengen want niet iedere auto is geschikt voor de benzine die vanaf 1 oktober verplicht bij elk benzinestation te krijgen moet zijn. In E10 benzine zit 7,5 tot 10% ethanol, voorheen was dat 5% (E5).

E10 check

Het zijn vooral de oudere voertuigen die na een aantal tankbeurten schade zouden kunnen krijgen. Te veel ethanol kan onder andere oudere rubberen slangetjes aantasten, die kunnen verteren en daardoor kan brandstof gaan lekken. In uiterste gevallen zou dan het voertuig zelfs in brand kunnen vliegen.

Bezitters van auto’s en oldtimers die niet geschikt blijken, kunnen beter andere benzine tanken, neem dan de premium varianten van de euro-benzine, wel wat duurder maar ook beter voor je de oudere auto of oldtimer.

Doe de E10 Check en kijk of jouw auto geschikt is voor de E10 benzine. Kom je er niet uit? Raadpleeg dan een dealer of een BOVAG-bedrijf. Rijd je een oldtimer? Kijk dan bij de Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs voor meer informatie.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen