Dag van de Ouderen in Hogeschool Van Hall Larenstein druk bezocht

VELP – Dit jaar werd op dinsdag 1 oktober in Velp de Dag van de Ouderen gehouden in de Kapel van de Hogeschool Van Hall Larenstein.

Om 10.00 uur werden de belangstellenden met een kop koffie of thee ontvangen in de hal van de kapel, waarna om 10.30 uur iedereen welkom werd geheten door mevrouw Truus Havinga, lid van het Comité Dag van de Ouderen. Zij bedankte de ongeveer 150 aanwezigen voor hun komst op deze toch wel regenachtige dag.

Opening

Hierna was het de eer aan de burgemeester van de gemeente Rheden, de heer Carol van Eert de officiële opening te doen, dat deed hij na zijn toespraak waarin hij nogmaals benadrukte om op elkaar te letten. “Er wonen veel ouderen in de gemeente Rheden, drie kwart van de inwoners is 55 plus waartoe ik ook al 2 jaar behoor”, grapte hij. “Het is niet vanzelfsprekend dat we op elkaar letten maar dat is wel wenselijk, gaan de gordijnen ’s morgens wel weer open of is er misschien wel iemand ziek en heeft hij of zij hulp nodig zoals boodschappen of een ritje naar de dokter. Je kunt al snel iets betekenen voor een ander.”

Geschiedenis Landgoed Larenstein

Rond 10.45 uur Hield Daan van der Linde  een korte inleiding over Landgoed Larenstein  over het ontstaan, de veranderingen en over het klooster. Over het strenge regiem wat er in die tijd was met gesloten afdelingen en dwangmatige handarbeid. “Maar gelukkig is dat niet meer en kunnen we straks als het hopelijk droog is een mooie wandeling over het Landgoed maken, door de prachtige tuin.”

Schrijfster Annegreet v Bergen

Na een korte pauze volgde een boekvertelling over het boek “Het goede leven“ van  Annegreet van Bergen. Over hoe Nederland in een halve eeuw steeds welvarender werd. Drie jaar geleden hield zij ook al eens een lezing op de Dag van de Ouderen met haar boek “De gouden jaren“ dat was toen ook een groot succes. De twee boeken waren in de stand van Boekhandel Jansen & de Feijter in de kapel te koop en werden desgewenst gesigneerd door Annegreet van Bergen.

Stichting STOER

De Dag voor de Ouderen is bedoeld voor alle senioren vanaf 55 jaar in de gemeenten Rheden/Rozendaal en werd aangeboden door Stichting STOER. Als afsluiting van deze morgen kregen alle aanwezigen een lunch aangeboden. Hierna was er nog de mogelijkheid om over Landgoed Larenstein te wandelen met gids Daan van der Linde.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden