Theologisch Café in de Dorpskerk te Rheden

Foto: Mariken Heitman

RHEDEN – Op vrijdag 11 oktober wordt de Dorpskerk weer omgetoverd in een café-achtige setting en staat er een kop koffie of thee voor u klaar, want dan gaan de deuren weer open voor het Theologisch Café.

Mariken Heitman

Deze avond is de 35-jarige Mariken Heitman te gast. Mariken is opgegroeid in Rheden en dit jaar debuteerde zij met haar roman ‘De Wateraap’. Het is genomineerd voor De Bronzen Uil, een prijs voor de beste Nederlandstalige debuutroman van het jaar.

De Wateraap

In het zintuiglijke verhaal ‘De Wateraap’ onderzoekt Mariken Heitman het zachte verzet van een eenling tegen het keurslijf. De hoofdpersoon Elke, een biologiestudente, weigert zich te laten vastleggen in één identiteit. Haar fascinatie voor de wateraap, een evolutionaire maar onbewezen link tussen aap en mens, stuurt haar naar Wenen. De wateraap is een tussenvorm tussen aap en mens die volgens sommige biologen ooit bestaan zou hebben en dit wezen is een betekenisvolle metafoor voor de schrijfster. In het boek zijn ook diverse verwijzigen naar Bijbelse verhalen en thema’s te vinden.

Leven, literatuur, geloof en Bijbelse verhalen

Het gesprek zal op deze avond gaan over literatuur, geloof en Bijbelse verhalen, maar zeker ook over het ‘gewone’ leven. Tijdens het eerste deel zal Mariken geïnterviewd worden door Derk Floors. Na de pauze kunt u reageren en al uw vragen stellen. U kunt ‘De Wateraap’ vooraf lezen, maar dit is zeker niet noodzakelijk om het gesprek te kunnen volgen en deel te nemen.

De Dorpskerk is geopend vanaf 20.00 uur, het gesprek start om 20.30 uur. De toegang is gratis.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden