Kindercabaret voor Kletskousen! Interview met Freek, Charlotte en Dookje

Foto: Klets Kindercabaret

DIEREN – Charlotte Waardenburg en Dookje Engelhard zijn bekend van De Meiden van LOS. Nu is er een nieuw avontuur: In de herfstvakantie op woensdag 16 oktober 2019 om 15 uur spelen ze in Theater RhederArt met de voorstelling KLETSKOUSEN! (60 min). Kindercabaret KLETS.

Samen met drummer Freek Koopmans en regisseur Michaël van Buuren schreven ze vrolijke, grappige liedjes en teksten.

Deze voorstelling is speciaal gemaakt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar, hun ouders, opa’s en oma’s, buren etc.  Uiteraard zijn jongere broertjes en zusjes ook welkom.

In KLETSKOUSEN! komen Freek, Charlotte en Dookje terecht in een wereld zonder beeldschermen, telefoons en social media en dat is in deze tijd nogal een uitdaging. Het is een cabaret voorstelling boordevol humor, leuke liedjes en gekke sketches. Met een piano, een ukelele en drums maakt Kindercabaret KLETS er met de voorstelling Kletskousen! één groot feest van op het podium en iedereen in de zaal is uitgenodigd!

De voorstelling is voor 6+, zijn jongere kinderen ook welkom?

Charlotte: “Natuurlijk, we hebben al vaker kinderen van 3, 4 en 5 jaar in de zaal gehad en zij vinden het ook super leuk.” 

Dookje: “Zeker, alleen het eind van de voorstelling kan wellicht wat spannend zijn.”

Freek: “Het verhaal is welliswaar voor 6 tot 12 jaar geschreven, maar jongere kinderen en ouders genieten net zo goed van deze voorstelling.”

Wat is een kletskous eigenlijk?

Dookje: “Een kind met veel fantasie, dat lekker alles wat in hem of haar opkomt, eruit gooit.”

Freek: “Een kletskous is een praatjesmaker. Iemand die je de oren van het hoofd kletst en ook een beetje positief gek is. Zo’n kletskous maakt van de meest simpele situaties een feestje.”

Charlotte: “Een kletskous ziet eruit zoals jij en ik. Maar de beste kletskousen zijn toch wel kinderen. Zij leggen verbanden waar volwassenen nooit op komen.”

Ben je zelf een kletskous?

Freek: “Zeker zijn wij kletskousen. We kletsen over alles wat in ons op komt. We laten honden uit, vechten met monsters of geven drumsolo’s.”

Charlotte: “Als ik op een feestje kom, sta ik graag in het middelpunt met grappige verhalen. En hoe kan het ook anders: de beste verhalen gaan over poep.”

Dookje: “Soms ben ik even geen kletskous. Dan voel ik me niet helemaal op mijn gemak en dan ben ik ineens een zwijgkous. Die mogen er ook zijn.”

Wat vind jij het leukste aan de voorstelling ‘Kletskousen’?

Dookje: “Het leukste vind ik dat we live muziek maken. Freek speelt drums, Charlotte speelt ukelele en ik speel piano. We zingen en de kinderen kunnen ook meezingen.”

Freek: “In deze voorstelling beleven we een dag zonder onze telefoon, en het mooie is dat er daardoor allemaal avonturen ontstaan.”

Charlotte: “Het leukste aan ‘Kletskousen’ vind ik de reacties van de kinderen. Zo oprecht en puur. Ook vind ik de magie die we hebben toegevoegd heel leuk.”

Welke gedachte zit achter deze voorstelling?

Charlotte: “Ik heb altijd al de droom gehad om met Dookje kindercabaret te maken. Vorig jaar ontmoette ik Freek via een project voor basisscholen en dacht: ja, hem moeten we erbij hebben.”

Dookje: “Zelfs op school zijn er digiborden waar je de hele dag naar kijkt. Wij willen iedereen eraan herinneren dat er meer is dan een beeldscherm in het leven, en dat je dan je grootste fantasieën kunt beleven.”

Freek: “Deze beleving ontroert, inspireert en raakt ons op een totaal ander niveau dan een beeldscherm ooit kan doen. Daarom zeg ik, komt allen naar het theater en vergeet even een uurtje wat er buiten gebeurt!”

  • Regie: Michaël van Buuren
  • Voorstelling: woensdag 16 oktober 2019
  • Locatie: Theater RhederArt in Dieren
  • Website: www.kindercabaretklets.nl.

Kindercabaret Klets

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden