Sarah & Merle van der Lijke spelen in de Oude Jan te Velp

Foto: PR Sarah en Merle van der Lijke

VELP – Op zondagmiddag 20 oktober geven zusters Sarah en Merle van der Lijke uit De Steeg een concert in de Oude Jan te Velp. Aanvang 15:30 uur.

Merle en Sarah van der Lijke hebben inmiddels bewezen dat ze bijzondere muzikanten zijn. Zo waren Merle en Sarah uitgenodigd om op 16 september jl. de viering van de 80e verjaardag van Prinses Irene in Carré in Amsterdam luister bij te zetten. En op 13 oktober zijn ze live te beluisteren op radio 4 vanuit de Spiegelzaal in het Concertgebouw van Amsterdam in een programma van Hans van den Boom.

Voor hun optreden in de Oude Jan hebben Merle en Sarah een keuze gemaakt uit muziekstukken ‘van over de hele wereld’: Frankrijk, Japan, Denemarken en Oostenrijk. Ze spelen solo en samen composities van onder andere Berlioz, Nielsen, Gluck en Debussy.

Behalve samen muziek maken gaan beide zussen ook graag mountainbiken met hun ouders in de Rhedense bossen.

Merle (14) speelt harp.

Ze won op haar 11e jaar de eerste prijs bij de basisschooleditie van het Prinses Christina Concours. En daarom mocht ze mee doen aan het Kinderprinsengrachtconcert in Amsterdam. Dit voorjaar won ze de 2e prijs van het Nationale Prinses Christina Concours. ‘Ik vind het eigenlijk het allermooiste dat ik mag spelen bij de Lichtjesavonden in onze gemeente’ vertelt Merle.

Sarah (13) speelt fluit.

Zij won op haar 11e jaar de eerste prijs op een gerenommeerde internationaal fluitconcours. En ook zij mocht dat jaar optreden op het Kinderprinsengrachtconcert. Deze zomer nam ze deel aan de Internationale Zomeracademie voor veelbelovende fluitisten. Vooral het samenspelen vond ze heerlijk. ‘Daarom vind ik het ook zo fijn om lid te zijn van het Dierens Harmonie Orkest’, vertelt Sarah.

Toegang & verkoop van kaarten

Toegang: €12 per concert. Vrienden van de Oude Jan betalen: €10, bezitters van een Gelrepas of CJP en jongeren tot 18 jaar: €5, kinderen hebben gratis toegang. Voorverkoop bij Boekhandel Jansen & De Feijter, Emmastraat 6, Velp. Kaartverkoop vanaf 15.00 uur in de Oude Jan. Plaatsen uit de voorverkoop worden tot 15.15 uur gereserveerd. Vanaf 15.15 uur geldt voor alle bezoekers volgorde van binnenkomst in de kerk totdat alle zitplaatsen bezet zijn.

Informatie

Naast onze jaarlijkse concertreeks en de zomerconcerten met internationale toptalenten zijn er ook andere activiteiten in de Oude Jan. Hierover informeren wij u op de website van de Vrienden van de Oude Jan, op haar facebookpagina of volg hen via twitter.

Vriend van de Oude Jan

Als Vriend van de stichting helpt u mee aan het behoud van de cultuurhistorische waarden van de kerk. De stichting ondersteunt met financiële bijdragen voorzieningen in, aan en rond de kerk. Daarnaast zet zij zich actief in voor een multifunctioneel gebruik van de kerk. Nog geen Vriend? Ga naar de website en meld u aan voor een bijdrage aan het instandhouden van dit cultureel erfgoed.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden