Gemeente Rheden host Kick-off Voorleesactie Dag van de Duurzaamheid voor het Onderwijs

RHEDEN – Ruim 100 kinderen van verschillende basisscholen in gemeente Rheden verzamelden zich in de ochtend van 10 oktober 2019, de Dag van de Duurzaamheid voor het Onderwijs, bij basisschool Rheder Enk. Bij hen voegden zich ook burgemeester Carol van Eert, actrice Petra Laseur, kinderboekenschrijver Jeroen Hoogerwerf en een aantal opa’s en oma’s.

Mevrouw Laseur is ambassadeur van Grootouders voor het Klimaat. Zij was gevraagd om op de landelijke kick-off van de Voorleesactie in gemeente Rheden te komen voorlezen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Waarom gemeente Rheden?

Gemeente Rheden is de meest inspirerende Global Goal gemeente van Nederland 2019. De verbinding met het Voorleesverhaal ligt daarom voor de hand. Speciaal voor deze dag is het verhaal ‘Sem en Saar geven positieve energie’ geschreven. Het verhaal gaat over de 7 Kinder Global Goals. Die zijn een opstap naar de 17 Global Goals van de Verenigde Naties.

1e Klimaatvoorleesgrootouder van Nederland

Mevrouw Laseur is 80 jaar en zit 60 jaar in het vak! Het was dus een extra feestelijke bijeenkomst, waarbij mevrouw Laseur door burgemeester Van Eert officieel is benoemd tot de 1e Klimaatvoorleesgrootouder van Nederland.

Tekst gaat verder onder de foto)

Leuker, eerlijke en schoner

Na het voorlezen ging mevrouw Laseur met de kinderen in gesprek over het Voorleesverhaal. De eerste vraag werd gesteld door een leerling uit groep 3: “Waarom zijn er dieven?”. De open manier van kijken van kinderen naar de wereld kan zo mooi zijn. De kinderen gingen ook zelf aan de slag. Met een beetje hulp van een opa, oma of een volwassene bedachten ze wat ze zelf konden doen om de wereld een beetje ‘leuker, eerlijke en schoner’ te maken. Zo gaven de kinderen ook invulling aan de campagne van de Rijksoverheid ‘Iedereen doet wat’.

Een mooie actie of wens realiseren

Alle acties en wensen werden verzameld en aan het einde aangeboden aan mevrouw Laseur. Hopelijk kan een mooie actie of wens samen met Grootouders voor het Klimaat worden gerealiseerd.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Kijk voor meer informatie ook op: https://schooldagvandeduurzaamheid.nl/.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen