Rhedense Schooldag van de Duurzaamheid: 18 schoolklassen deden mee!

RHEDEN – Op vrijdag 11 oktober werd de derde Rhedense Schooldag van de Duurzaamheid gehouden waarbij 18 klassen van verschillende scholen in gemeente Rheden meededen, wethouder Dorus Klomberg van de gemeente Rheden bezocht er een aantal.

Rheder Enk

Wethouder Klomberg bezocht als eerste om 8.30 uur de Rheder Enk aan de Anthony van Diemenstraat in Rheden waar werd voorgelezen uit het boek “Sem en Saar geven Positieve energie“.

Buurttuin aan de Zwarte Weg

Kinderen van de school De Lappendeken uit De Steeg bezochten de Buurttuin aan de Zwarte Weg in het kader van Operatie Steenbreek, het belang van meer planten en groen in de tuin in plaats van verharding, goed voor afkoeling en het opvangen van regenwater maar ook voor de insecten.

De Holtbanck Rheden

Hiervan bezocht een klas een Repair Café waar men liet zien dat veel dingen nog gerepareerd kunnen worden en niet gelijk weggegooid hoeven te worden. Dat is goed voor het milieu maar scheelt ook afval of grondstoffen om het weer opnieuw te maken.

De Lappendeken De Steeg

Als laatste bezocht wethouder Klomberg een klas waar kinderen afval van huis hadden meegenomen, dit moesten zij scheiden in de daarvoor bestemde kratten. Plastic bij plastic, ijzer bij ijzer, elektrische apparaten apart, batterijen en het rest- en groenafval.

Ook kon men groep voor groep een Suez vrachtwagen speciaal voor het ophalen van plastic bekijken. En kregen uitleg van de chauffeurs hoe men op een veilige manier de zakken in de vrachtauto gooit, goed op moeten letten met oversteken en het werken om of bij de wagen. Natuurlijk kregen de kinderen ook uitleg over de dode hoek van de vrachtwagen, waar je als fietser niet zichtbaar bent voor de chauffeur. Dit konden zij zelf bekijken door in de vrachtwagen te zitten.

De dag werd om 12.00 uur afgesloten, al met al een zeer leerzame dag.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden