Concert Ventina Vocale op zondag 27 oktober 2019

Foto: Ventina Vocale

RHEDEN – Op zondagmiddag 27 oktober is er het tweede concert in de zondagmiddagserie in de Dorpskerk. Dan zal het projectkoor Ventina Vocale een mooi programma uitvoeren. 

Ventina Vocale

Is een projectkoor, bestaande uit een twintigtal (Ventina) ervaren koorzangers (m/v). De leden zijn afkomstig uit verschillende delen van Nederland. Eenmaal per jaar komen de zangers enkele weekenden bij elkaar in Wageningen om een uitdagend programma in te studeren en enkele concerten te geven. De dirigent is Saskia Regtering. 

Het programma

Dit jaar heeft Ventina Vocale gekozen voor een Engels programma rond the Hymn to St Caecilia van Benjamin Britten. In deze prachtige ode aan St Caecilia, de beschermheilige van de muziek, worden mooie melodieën en harmonieën afgewisseld met snelle, spannende passages waarin de tekst van W.H. Auden soms bevreemdend en verwarrend werkt. Een prachtige sopraansolo, de imitatie van instrumenten en uiteindelijk de terugkeer naar het begin: Blessed Caecila. Verder laten we in dit a capella programma voornamelijk geestelijke muziek van romantische componisten als Elgar en Stanford horen, waarbij het publiek heerlijk achterover kan zitten en weg kan dromen. Dit wordt afgewisseld met werken van modernere componisten als Howells en Jackson, muziek die je weer op het puntje van de stoel laat zitten. Kortom, een afwisselend en spannend programma.

De Dirigent

Saskia Regtering studeerde Schoolmuziek en Zang aan het conservatorium van Arnhem en Rotterdam bij Carolyn Watkinson en Harry van Berne. Tijdens haar opleiding volgde zij vier jaar koordirectie bij Rob Vermeulen. Naast Ventina Vocale dirigeert zij kamerkoor Poco Piu uit Nijmegen en Collegium Vocale Zutphen. Naast haar werkzaamheden als dirigent treedt Saskia op als zangeres. Zij wordt regelmatig gevraagd als solist bij koren. Ze vormt een vast duo met pianiste Marije Heemskerk waarmee zij regelmatig recitals geeft bij uiteenlopende gelegenheden en heeft zij een eigen lespraktijk.

De vaste kern van Ventina Vocale is behoorlijk hecht, niet in de laatste plaats door Saskia’s kwaliteiten als dirigent. Zij heeft een enthousiasmerende, nauwgezette stijl van dirigeren. Ook weet zij telkens nieuw, interessant repertoire samen te stellen.

Plaats : Dorpskerk Rheden Dorpsstraat 51, Tijd: 15.30 uur. Toegang vrij, collecte na afloop. 

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden