Velps Middagkoor gaf concert in verzorgingshuis Oosterwolde

Foto: Velps Middagkoor

VELP – Het duurde even voor de bejaarde bewoners de vide van Oosterwolde in Velp binnenkwamen om te luisteren naar het optreden van het Velps MiddagKoor.

Maar de leden van het koor waren al vroeg in grote getale aanwezig om te zingen voor de bewoners hier en ze te verrassen met een gevarieerde repertoire van liederen. Ave Verum van Gounod, Lascia ch’io pianga, een droevige aria van Haendel, Svatyj boze en Bogoroditse, twee sonore Russische liederen, maar ook een paar Nederlandse, zoals Aan de Amsterdamse grachten van Goemans en een Pastorale van niemand minder dan Ramses Shaffy.

Verschillende nummers zijn gearrangeerd door de dirigent, Ton de Waal, die het koor ook deze middag gedisciplineerd door het bonte programma loodst.

Om precies 3 uur zit de zaal toch vol met belangstellenden. Een aantal toehoorders zit in rolstoelen, maar de meesten zijn zelfstandig ter been gekomen. Natuurlijk zijn er ook een paar partners meegekomen. Verderop in het huis wordt via de interne radio naar de liederen geluisterd. Aan het begin blijkt onmiddellijk dat het koor er zin in heeft en met volle inzet de verschillende liederen vertolkt. De muzikale aanwijzingen van De Waal worden nauwgezet opgevolgd. Met In mir klinkt ein Lied van Chopin wordt het eerste deel van het optreden afgesloten.

Na de pauze begint het koor met de vertolking van Perhaps Love van John Denver. Bijna geroutineerd wordt We’ll meet again van Vera Lynn gezongen, vervolgens de altijd weer spannende medley van Porgy and Bess. Het Middagkoor besluit met de Pastorale van Shaffy, dat prachtige lied over de Zon.

Terwijl het buiten herfstig sombert heeft het Velps MiddagKoor even wat zonnestralen in Huize Oosterwolde gebracht. Nu op naar het concert van 1 december in het NPB-gebouw in de Fabiusstraat te Velp. Toegangsbewijzen voor dit optreden kunt u bestellen door te bellen naar tel 06 – 42032378 of via het emailadres [email protected].

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden