Vuurwerkvandalisme maatregelen door gemeente Rheden

Foto: vuurwerk

GEMEENTE RHEDEN -Ook dit jaar treft de gemeente weer een aantal maatregelen om vernielingen door vuurwerkvandalisme tegen te gaan. Daarnaast doet de gemeente een beroep op haar inwoners. 

Het is al weer bijna eind van het jaar en de feestdagen komen er aan. Dagen die soms onnodige schade en dus kosten opleveren. In de afgelopen jaren is gebleken dat er veel vernield wordt door vuurwerkvandalisme. De gemeente betaalt deze kosten maar in feite de inwoners zelf natuurlijk. 
Spoed, bel 112
Ziet u iets waarvoor directe hulp nodig is van politie, ambulance of brandweer, bel dan direct 112.
Geen spoed, wel politie
“Ziet u als inwoner iets gebeuren dat de feestvreugde kan bederven, spreek elkaar daar dan op aan. Kan dit niet, meld het incident dan op het nummer van de politie 0900-8844. Alle aangiften en meldingen van overlast en vernielingen worden geregistreerd. Zodat de kans groter is dat schade eventueel verhaald kan worden op de veroorzaker. 
Meld Misdaad Anoniem
Ook kunt u via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 informatie doorgeven. 
Geweld tegen hulpverleners?
Ten slotte vraag ik u als u getuige bent van geweld tegen hulpverleners, hiervan foto’s te maken en dit direct te melden bij de politie of Misdaad Anoniem. 
Laten we er samen voor zorgen dat er minder vernield wordt en dat de jaarwisseling een mooi feest blijft” aldus burgemeester P.M. van Wingerden-Boers. 
Afspraken
Ook dit jaar heeft de gemeente weer samenwerking gezocht met o.a. de gemeentes Doesburg en Rozendaal, de wijkagenten en de brandweer. Samen hebben zij een aantal afspraken gemaakt waardoor vernielingen hopelijk tot een minimum beperkt blijven, zoals de inzet van straatcoaches, jongerenwerk op straat en extra toezicht. 
Wat doet de gemeente?
De gemeente treft een aantal maatregelen zoals het verwijderen van losse materialen, (zwerf)vuil, verkeersmaterialen. Prullenbakken en hondenpoepbakken worden ruim voor oudejaarsdag afgesloten. De medewerkers van Buurtbeheer draaien piketdienst tijdens de kerstdagen en de jaarwisseling. Zij staan in nauw contact met de hulpdiensten zoals brandweer en politie. 
Scholen en bouwlocaties
Verder ontvangen de schoolbesturen een brief met tips en met het dringende verzoek zorg te dragen voor het schoolgebouw tijdens de kerstvakantie. Verder vraagt de gemeente iemand aan te wijzen die gebeld kan worden bij calamiteiten.
Ook eigenaren van bouwlocaties krijgen een brief met het verzoek losse en brandbare materialen op te ruimen en goed op te letten tijdens de kerstvakantie. Daarnaast voert het handhavingsteam van de afdeling Ruimte de laatste twee weken van het jaar handhavingsacties uit om overlast te bestrijden. Dit team gaat vooral controleren op opslag, verkoop en misbruik van vuurwerk. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen