Concert Compagnie Onder de Appelboom in de kerk van Rozendaal

Foto: Compagnie Onder de Appelboom

ROZENDAAL – Op zondag 24 november speelt Compagnie Onder de Appelboom in de Kerk van Rozendaal: ‘Mag ik vragen wat dat te betekenen heeft?’

Meesterverteller en countertenor Hugo Naessens verwijst in de voorstelling ‘Mag ik vragen wat dat te betekenen heeft?’ naar een uitspraak van zijn moeder die, in het stuk, vanuit de hemel met karakteristieke dominantie aan aardse touwtjes trekt.

U wordt meegenomen in ademloos vermaak door countertenor Naessens die het verhaal vertelt van zijn voorouders. Ruim meer dan een uur kunt u genieten van fijnzinnige vertelkunst, gelardeerd met clowneske scènes, bizarre plotwendingen, ontroerende liedjes en prachtige muziekstukken, die componist/pianist Paul Gelsing speciaal voor dit verhaal schreef en die de hele voorstelling doorweven.. Samen met de diepe klanken van de basklarinettist Angela Kreeftmeijer vormen ze een betoverend geheel, dat regelmatig doe twijfelen tussen schaterlachen en huilen en alles daartussenin.

In het stuk krijgt met name de tot in de puntjes wellevende Moeder van de verteller, die zojuist in de hemel is opgenomen, veel aandacht. Zij krijgt die aandacht vooral omdat ze deze altijd en overal op subtiele wijze afdwingt, ook in de hemel.

In een intermezzo wordt het publiek een nieuwe sfeer binnengezogen. Er ontspruit een hilarische circusact via de personages Rosalie en Olifant Greet waarbij de huidige maatschappij fijnbesnaard en komisch belicht wordt. Hierna keert de Moeder terug in de vertelling en buigen de gebeurtenissen langzaam naar het heden. Houdt zij ook nu nog de regie?

De kerk gaat open om 15.00 uur. Entree € 13 per persoon. Vrienden € 10.-, Gelrepas- en studentenkaarthouders € 5.-, kinderen onder 10 jaar gratis (onder begeleiding). Na afloop “meet and greet” met aangeboden drankje in de Serre. Kaartverkoop vooraf aan het concert in de kerk, reserveren: [email protected]. Kijk voor meer informatie ook op: www.dekerkvanrozendaal/stichtingvrienden

Compagnie Onder de Appelboom speelt ‘Mag ik vragen wat dat te betekenen heeft?’

  • Spel en zang: Hugo Naessens
  • Composities en piano: Paul Gelsing
  • Klarinetspel: Angela Kreeftmeijer
  • Regie: Wim Wijnakker

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden