Kinderen brengen burgemeester Carol van Eert ontbijt

DIEREN/DE STEEG – Op vrijdagochtend 8 november 2019 om 8.30 uur brachten 20 kinderen van groep 7 en 8 van Basisschool De Boomgaard Zuid uit Dieren samen met hun leraar een ontbijtje bij de burgemeester in het gemeentehuis.

Met dit gezamenlijk Burgemeestersontbijt geven ze het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen van zo’n 2.500 basisscholen samen gezond ontbijten.

Burgemeester Carol van Eert onderstreept hiermee, net als zo’n 250 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel hebben de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar gemaakt.

Donatie aan Het Vergeten Kind

Aan het begin van het ontbijt en nadat de kinderen wat vragen hadden gesteld over het goede doel, betaalde de burgemeester symbolisch €150 voor zijn ontbijtje met een donatie aan de Stichting Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt.

Hierna kon er gegeten gaan worden van het ontbijt dat de kinderen op de fiets hadden meegenomen. Helaas was er geen pindakaas, de pot was kapot gevallen tijdens het transport van de school naar het gemeentehuis. Maar gelukkig was er voldoende andere keus en smaakt het ontbijt heerlijk!

(Tekst gaat verder onder de foto)

Stichting Het Vergeten Kind

Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust en aandacht vinden en zich op hun toekomst kunnen richten. De donatie maakt het mogelijk dat meer kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig meedoen in onze maatschappij.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 250 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 17e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft dit educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden