Start Nieuwbouw 27 woningen Parkveld Daalhuizen Velp

VELP – Afgelopen vrijdag 8 november was er een officieel startmoment van de bouw van het nieuwbouwwijkje Parkveld Daalhuizen op het voormalig terrein van het Vitensgebouw in Velp. Wethouder Haverkamp legde het laatste betonnen vloerelement op de fundering van één van de koopwoningen.

Om 14.00 uur werden de genodigden en toekomstige bewoners van de 17 koopwoningen en wethouder Ronald Haverkamp van de gemeente Rheden ontvangen met een kop koffie of thee. Om 14.30 uur werd men door de uitvoerder van Van der Kolk Bouw, uitgenodigd om naar de bouwplaats toe te lopen, waar Ronald Haverkamp de nieuwe bewoners toesprak. “Ik ben blij dat er eindelijk schot in de bouw zit, doordat er een aantal vleermuizen zich gevestigd hadden in het voormalige Vitensgebouw heeft de sloop hiervan veel vertraging op gelopen. Gelukkig is dat opgelost om hun elders in vleermuiskasten onder te brengen en gaan we zo dadelijk het laatste betonelement op deze koopwoning plaatsen samen met de toekomstige bewoners.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

De uitvoerder gaf aan blij te zijn met de opdracht, om hier een prachtig wijkje neer te zetten. De koopwoningen zullen door een speciale duurzame verwarmingsketel op de zolders van de woningen worden voorzien van warmte en warm water. Er is dus geen gasaansluiting, extra energie kan gewonnen worden door zonnepanelen. Medio augustus 2020 zullen de woningen opgeleverd worden. De tien sociale huurwoningen zullen al eerder klaar zijn, deze zijn verkocht aan een woningbouwvereniging.

Nadat officieel het laatste betonnen vloerelement door de wethouder en de bewoners met behulp van de kraanmachinist op zijn plaats was gehesen, werd iedereen uitgenodigd voor een drankje en hapje in de partytenten en kon men eigenlijk al kennis maken met de toekomstige nieuwe buren.

Voor de 17 koopwoningen was grote belangstelling bijna 200 gegadigden hadden zich hiervoor ingeschreven.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Kijk voor meer informatie ook op: https://ramdhanivastgoed.nl/projecten/velp-parkveld-daalhuizen/.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen