Slotmanifestatie 65-jarige Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal

Foto: rheden.nieuws.nl

LAAG-SOEREN – De Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal organiseert op 15, 16 en 17 november slotmanifestatie ter ere van haar 65-jarige bestaan in Laag-Soeren.

In het kader van het 65-jarig bestaan van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal (OKRR) wordt in het weekend van 15 tot met 17 november in Laag-Soeren een slotmanifestatie verzorgd, bestaande uit een tweetal tentoonstellingen, een lezing, de openstelling van het archief van de OKRR en een dorpswandeling.

Afsluiting Jubileumjaar OKRR

Met deze manifestatie sluit de OKRR haar jubileumjaar af waarbij in elk van de acht dorpen van de gemeenten Rheden en Rozendaal in acht maanden tijd tentoonstellingen zijn georganiseerd. In april 2019 vond in De Steeg de start plaats, daarna in de achtereenvolgende maanden in Rozendaal, Ellecom, Dieren, Velp, Spankeren, Rheden en nu de slotmanifestatie in Laag-Soeren.

Activiteiten

Het slotprogramma bestaat uit een lezing, een tentoonstelling over de geschiedenis van het Badhuis van Laag-Soeren en over Jan Ligthart, Daarnaast een tentoonstelling bestaande uit een cultuurhistorische presentatie van elk van de acht dorpen. Verder is er voor het eerst het ingerichte archief en archiefruimte van de OKRR  voor bezichtiging opengesteld. In het afgelopen jaar is hard gewerkt om de verschillende archiefstukken te inventariseren en een passende plaats te geven. Doel is om het archief digitaal toegankelijk te maken en volgend jaar ook voor bezoek open te stellen. Op zondagmiddag 17 november is er tenslotte een dorpswandeling van ca 1,5 uur.

De slotmanifestatie wordt gehouden in het ’t Sprengenhus, Harderwijkerweg 25a te Laag-Soeren. De officiële opening wordt verricht door wethouder cultuurhistorie van de gemeente Rheden, de heer Marc Budel.

Programma:

Vrijdagavond 15 november:

  • Inloop in de foyer vanaf 19.00 uur met koffie of thee
  • 19.30 uur Opening met een woord van welkom en een kort overzicht van het jubileumjaar door de voorzitter van de Kring, de heer Jan Jansen.
  • 19.50 uur, lezing “Laag-Soeren het eerste kuuroord van Nederland” door de heer Rein Aardema. Aansluitend worden de tentoonstellingen officieel geopend door wethouder Marc Budel.

Zaterdagmiddag 16 november:

  • 13.00 – 17.00 uur expositie. Tijdens de expositie wordt informatie verstrekt over de acht dorpen en over het archief van de Kring. Daarnaast wordt een film vertoont over Laag-Soeren en Spankeren in de jaren vijftig van de vorige eeuw.

Zondagmiddag 17 november:

  • 13.00 – 17.00 uur expositie. Tijdens de expositie wordt informatie verstrekt over de acht dorpen en over het archief van de Kring. Daarnaast wordt een film vertoont over Laag-Soeren en Spankeren in de jaren vijftig van de vorige eeuw.
  • 13.00 uur dorpswandeling met als gids Joram van Breda. Start vanaf ’t Sprengenhus. Deelname gratis voor leden, niet-leden € 2,50.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden