Kerstconcert door het Arnhems Slavisch Koor

Foto: Paul ten Broeke

VELP – “Tijdens ons Kerstconcert in Velp zingen we natuurlijk oude, klassieke liederen als een Ave Maria”, vertelt dirigente Svetlana van Wielink, “maar we zingen ook liederen uit de Russisch Orthodoxe Paasliturgie.

We noemen ons programma daarom Contrasten.” Op zondag 15 december om 15.30 uur is iedereen welkom in het Romaanse kerkje ‘De Oude Jan’ in Velp om te luisteren naar een optreden door het befaamde Arnhems Slavisch Koor.

De liederen die voor dit concert werden gekozen bestaan uit wereldlijke en geestelijke liederen, oude liederen en ook moderne. Het koor zingt over geboorte en dood, over hemelse vreugde en over verdriet. Contrasterende ervaringen, zoals bijvoorbeeld beschreven in het Bijbelboek Prediker: ‘Er is een tijd om te baren en een tijd om te sterven, een tijd om te planten en een tijd om te rooien..’.

‘De eenvoud en schoonheid van de melodische harmonieën raken de ziel’, schreef een recensent over een optreden van dit Arnhemse koor dat inmiddels ook in het buitenland bekendheid geniet. Het koor trad op in Sint Petersburg, Helsinki, Praag, Sofia en enkele malen in het beroemde benedictijner klooster van Chevetogne in België.

In 1970 werd het Arnhems Slavisch Koor opgericht door een groep belangstellenden in Russische kerkmuziek. Sinds 2007 staat het koor onder leiding van de Russische Svetlana van Wielink. Geboren en getogen in Sint Petersburg volgde ze haar conservatoriumopleiding tot dirigente en zangeres ook in die stad. In 2007 vertrok ze naar Nederland en dirigeert sindsdien diverse koren, o.a. in Nijmegen en Utrecht.

  • Kerkje De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp.
  • Entree: € 12, inclusief een glas wijn of fris na afloop. Vrienden Oude Jan: € 10, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar: € 5. Kinderen gratis.
  • Kaartverkoop vanaf 15.00 uur ter plaatse of voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp (plaatsen uit de voorverkoop worden tot 15.15 uur gereserveerd).
  • Informatie: www.vriendenvandeoudejan.nl

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden