Bijeenkomst Klimaat Actief Dieren-Zuid

Foto: Rijn en IJsselenergie coöperatie

DIEREN – Op 28 november biedt Klimaat-Actief Dieren-Zuid een praktisch programma aan in De Sjoel, Spoorstraat 34, van 19.30 – 22.00 uur.

Dagelijks is er nieuws over klimaatontwikkelingen en energieopwekking. Ook in Dieren zijn veel inwoners actief en willen positieve ervaringen, nieuwe plannen en inzichten met elkaar uitwisselen, bespreken en uitvoeren.

Iedereen kan meedoen in de workshops en aansluiten bij de eerdere afspraken die de organisatie op 13 april maakte op de eerste bijeenkomst in de Emmaschool.

In het programma wordt de deelnemers gevraagd mee te denken en te zoeken naar plekken voor energie uit zon, wind en water in hun eigen wijk en omgeving. Als je zelf niet voldoende energie kunt opwekken zou je op deze plekken kunnen meedoen.

Er is ook aandacht voor een gratis warmtescan die je inzicht geeft in de aanpak van energieverlies in je eigen- of huurwoning. In de komende koude maanden kan met de scan vastgesteld worden hoe goed of slecht je woning geïsoleerd is.

Energieclubs in de gemeente Rheden hebben een plan opgesteld om op daken van huizen panelen te leggen. Daarbij worden inwoners volledig ‘ontzorgd’.  Geen gedoe met vergunningen, financiering en zoeken naar een betere oplossing. Elders in het land zijn hier goede ervaringen mee opgedaan.

Werner van der Linden begeleidt de bijeenkomst. Opgeven kan, maar hoeft niet, via [email protected].

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen