Boek 100 jaar Heiderust uitgegeven als afsluiting jubileumjaar

RHEDEN – Begraafplaats en Gedenkpark Heiderust heeft het jubileumjaar afgesloten met de presentatie van het boek ‘100 jaar Heiderust Rheden 1913 – 2013’. Op 18 december namen wethouder Harriët Tiemens, mevrouw Adriane Colenbrander en Jan Jansen de eerste exemplaren van het boek in ontvangst van Cees van der Zwaard, beheerder van Heiderust. 

Het boek, van de hand van mevrouw Adriane Colenbrander, gaat over het ontstaan en de geschiedenis van begraafplaats en gedenkpark Heiderust en bevat onder andere de artikelen die in het blad Ambt&Heerlijkheid van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal zijn verschenen. Het hardcopy boek telt 60 pagina’s met o.a.  prachtige oude én nieuwe foto’s van Heiderust. 
Het boek, uitgegeven in opdracht van de gemeente Rheden, heeft een oplage van 500 stuks en is te koop bij de plaatselijke boekhandels in Dieren, Velp en Rheden voor € 12,50. 
Jubileum
De medewerkers van Heiderust kijken terug op een geslaagd jubileumjaar. Zo was er op 16 april een indrukwekkende herdenking van de bevrijding van de gemeente Rheden. Naast het voltallige college en een groot aantal veteranen waren ruim 200 schoolkinderen hierbij aanwezig. Op 9 juni vond onder grote belangstelling de Open Dag plaats en werd een nieuw bord bij de poort onthuld met de officiële naam: Begraafplaats Gedenkpark Heiderust. 
Klik HIER voor de publicatie van de Open Dag van Heiderust
Verder vond in het afgelopen jaar de regionale bijeenkomst van de Landelijke Organisatie voor Begraafplaatsen plaats op Heiderust. 
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s (Foto’s Theo Jansen)
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden