Nieuw Prinsenpaar “De Heiknüüters”, Prins Remco de 1e en Prinses Saskia

RHEDEN – Op zaterdag 16 november is bij carnavalsvereniging “De Heiknüüters” op stijlvolle wijze afscheid genomen van Prins Erwin de 1e en Prinses Cindy.

Na een aantal prachtige optredens van de dansgardes en een vrolijke buut, werd tijdens het Prinsenbal het carnavalsjaar 2018-2019 officieel afgesloten en werd het Prinsenpaar op ludieke wijze “afgevoerd”.

Prins Erwin de 1e en Prinses Cindy

In Feestburcht “Ons Huis” werden zij bedankt voor een fantastisch carnavalsjaar, ze waren een visitekaartje voor de vereniging. In zijn afscheidswoord gaven Prins Erwin en prinses Cindy aan dat zij geweldig hebben genoten van dit jaar, maar vooral dat het een gebeuren van de gehele vereniging was. Tijdens deze dankwoorden klonken plots geluiden van rondvliegend ongedierte en was de Raad van Elf druk in de weer met vliegenmeppers om deze beesten te verjagen, dit alles met een knipoog naar het bedrijf in ongediertebestrijding van Erwin. Hierna werd het afgetreden Prinsenpaar meegenomen voor de slotact. Zij kwamen terug, verkleed als wesp en kakkerlak en werden door de voltallige Raad van Elf op vakkundige wijze van het toneel verwijderd.

Prins Remco en Prinses Saskia

Na een korte pauze was het tijd voor de opkomst van het nieuwe Prinsenpaar en steeg de spanning tot ongekende hoogte. Onder toeziend oog van gastverenigingen De Geitenbok uit Boxmeer, De Narrenkap uit Velp, De Nölers uit Dieren en de Vrijbuiters uit Rheden, werd het tijd om een ander probleem uit de wereld te helpen. Het was de Prinsencommissie ter ore gekomen dat er mensen binnen de vereniging waren die een coupe wilden plegen. Door de  scherprechters Anne Bruger en Joost Elbers werden de verdachte personen ondervraagd, maar ze moesten allen wegens gebrek aan bewijs worden vrijgesproken.

Drink bier uit een glas of een fles, je komt toch wel thuis met of zonder GPS

De meest zware verdenking rustte op onze Vicepresident Coen Heuvingh, zodat deze zelfs voor een 2e ondervraging naar voren werd geroepen. Nadat hij nog eens nadrukkelijk verklaarde onschuldig te zijn, kwam plotseling de nieuwe Prinses Saskia naar voren die riep dat zij samen met Prins Remco de 1e de rest van het carnavalsseizoen de scepter zouden zwaaien bij Cv. De Heiknüüters met als motto: “Drink bier uit een glas of een fles, je komt toch wel thuis met of zonder GPS.

Na de installatie met de gebruikelijke protocollen en de showdans van “De Heidebluumkes” kwam er een einde aan het officiële gedeelte. Hierna barstte er een geweldig feest los dat tot in de kleine uurtjes duurde.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden