Intocht Sinterklaas Dieren

DIEREN – Sinterklaas had het druk afgelopen zaterdag, de goedheiligman kwam in maar liefst 5 dorpen van gemeente Rheden. Zo ook in Dieren waar de Goedheiligman om 13:00 uur met de boot aankwam bij de veerstoep van het veer Dieren-Olburgen. Dit onder grote belangstelling van kinderen die de sint al zingend binnenhaalden.

Wethouder Dorus Klomberg van gemeente Rheden had de eer de Sint officieel welkom te heetten, hij was blij dat de Sint toch de tijd had om ook Dieren aan te doen. “U ziet er zijn hier vele kinderen gekomen om u een handje te schudden, ik zal u niet langer op houden.” Natuurlijk werden ook vele handjes gevuld met pepernoten door de pieten.

Vanaf de veerstoep vertrok de Sint via de Kruisstraat, Spoorstraat naar de Wilhelminastraat om vervolgens via de Tellegenlaan naar het Callunaplein te rijden, waar het feest nog tot 16.00 uur door ging.

Op het Callunaplein presenteerden zich diverse Dierense verenigingen, en konden kinderen aan allerlei spellen en knutselactiviteiten meedoen.

Voor meer informatie kijk ook op: www.sinterklaasdieren.nl.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagramof krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Dossier: Sinterklaas
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden