Nieuwe Ruimte speelt met ‘Kassakunst’ in op feestmaand

Foto: Nieuwe Ruimte

VELP – Wie in de feestmaand december wil verrassen met een bijzonder geschenk moet beslist de verkoopexpositie ‘Kassakunst’ in de voormalige bibliotheek in Velp bezoeken.

Daar is van 1 december t/m 12 januari werk te zien én te koop van kunstenaars die zijn aangesloten bij Nieuwe Ruimte. Afrekenen kan bij een ouderwetse kassa en natuurlijk mag de aanwinst meteen mee naar huis.

Het aanbod tijdens Kassakunst is heel divers. Allerlei kunstdisciplines en -stijlen zijn vertegenwoordigd. De wanden en tafels hangen en liggen vol met schilderijen, fotografie, sculpturen en nog veel meer. Zowel liefhebbers van abstracte kunst als van realistisch werk komen aan hun trekken.

De prijzen zijn ‘mild’. Kassakunst is iedere zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur geopend. De officiële opening is zondag 1 december om 15.00 uur.

Nieuwe Ruimte introduceert ook een ‘open podium’. Van zondag 1 december tot en met zondag 12 januari kunnen belangstellenden zich iedere zondagmiddag op het open podium laten horen en/of zien met bijvoorbeeld muziek, gedichten, een monoloog, stand-upcomedy of kleinkunst. In principe is alles mogelijk. Aanmelden kan tot een week van tevoren via [email protected]. 

Nieuwe Ruimte heeft iedere maand een ‘kunstenaar van de maand’. In december is dat een bekende naam in de gemeente Rheden: Eugène Terwindt. Hij exposeert zes olieverfschilderijen die hij de laatste maanden heeft gemaakt. De doeken van circa 50 bij 100 centimeter hebben allemaal als onderwerp een landschap, zoals de zee, de bergen en het vlakke land.

Het zijn bestaande landschappen, waaraan Eugène Terwindt een eigen interpretatie heeft toegevoegd. Dat Eugène Terwindt zich bezighoudt met landschappen is niet verwonderlijk. Hij is van origine omgevingskunstenaar. Een bekend werk van zijn hand is centrumplein De Overtuin in Velp.

De expositie van Eugène Terwindt is eveneens iedere zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur toegankelijk.

Lees HIER diverse intervieuws met kunstenaars

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen