Vierhonderdduizend jaar geleden, in de Steentijd, vond de eerste Brexit plaats

Foto: Gelders Geologisch Museum - Herman Heskamp

VELP – Vierhonderdduizend jaar geleden, in de Steentijd, vond de eerste Brexit plaats: Groot-Brittannië scheidde zich af van het Europese continent. Enorme watermassa’s stortten zich over de kalkrotsen tussen het huidige Calais en Dover. Fictie of werkelijkheid?

Toen de Kanaaltunnel werd aangelegd, vond men sporen die duidden op een ware apocalyps in de geschiedenis van Europa. Er werden diepe gaten en lange geulen in de bodem ontdekt. Deze sporen, in combinatie met de vondst van gladde gesteenten ten noorden van het gebied, leidden tot de conclusie dat er een catastrofale doorbraak moest hebben plaatsgevonden. Dit gebeurde niet een, maar zeker twee keer.

Bent u benieuwd naar dit fascinerende onderwerp, kom dan op donderdag 19 december naar het Gelders Geologisch Museum aan de Parkstraat 32 te Velp.

Herman Heskamp verzorgt een lezing van ongeveer 90 minuten, ondersteund door kaarten en tabellen. Aanvang: 19.30 uur. Museum open om 19 uur. De toegang bedraagt 5 euro, inclusief en kopje koffie of thee. Graag telefonisch aanmelden (026-3642996) of tijdens de openingstijden van het museum, dinsdag t/m zondag van 12:00 – 17:00 uur.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0