Mfc De Oase bestaat 5 jaar!

DIEREN – Zaterdag 30 november bestond Multifunctioneel Centrum De Oase precies 5 jaar, dat werd gevierd met een receptie waar veel bezoekers  op afkwamen. Ook wethouder Gea Hofstede van de gemeente Rheden bezocht de receptie.

Nadat iedereen welkom werd geheten om 15.30 uur door voorzitster Tonet van Zeist sprak zij in haar toespraak blij te zijn hoe de stichting er nu voorstaat. “We hebben een moeilijke start gehad na het verdwijnen van Carion en andere partijen. Maar na hard werken met vele vrijwilligers is het ons gelukt de exploitatie rendabel te maken en wordt het gebouw nu door vele organisaties en bijeenkomsten gehuurd. Er worden vele activiteiten georganiseerd en het gebruikersaantal van de Oase ligt nu op zo’n 600 tot 800 mensen en worden wekelijks zo’n 100 maaltijden verzorgd.

Dat geeft ons ruimte om een nieuwe bar en keuken te realiseren. Alleen wil het nog niet zo lukken om wat met de jeugd te doen, en daar gaan we nu met Radar mee aan de slag. Ook kunnen we nog mensen in ons gastteam gebruiken. Voor dat ik jullie een gezellige middag toewens  geef ik eerst het woord aan wethouder Gea Hofstede.”

Zij gaf aan blij te zijn dat het zo goed gaat met de Oase. “Het is belangrijk en alle mensen, ook de soms minder bedeelde onder ons, toch samen kunnen komen en zo mee kunnen doen aan de maatschappij, de gemeente zal dit zoveel mogelijk steunen waar dit kan. Ik wens iedereen een fijne middag toe.”

Hierna werd een drankje en een hapje geserveerd en was het nog gezellig samen zijn op deze informele receptie.

Voor meer informatie kijk op: www.oasedieren.nl

(Foto onder: V.l.n.r: Richard Sivasli, Tonet van Zeist, Frits Derksen)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden