Echtpaar Hennekes – Van Heusden gefeliciteerd met jullie 65-jarig huwelijk

Foto: rheden.nieuws.nl

Op maandag 2 december om 15.00 uur bracht burgemeester Carol van Eert een bezoek aan het echtpaar Hennekes – Van Heusden in Velp ter gelegenheid van hun 65-jarig huwelijk.

De heer Johannes Hermanus Hennekes (Joop) is geboren op 3 oktober 1932 in Arnhem. Mevrouw Hendrika Johanna van Heusden (Riek) is geboren op 27 augustus 1935 in Velp.

Ze hebben elkaar leren kennen om een weddenschap van een doosje lucifers bij metaalbedrijf Record. Riek stapte ‘zomaar’ op Joop af om kennis te maken. De heer Hennekes heeft in zijn verkeringstijd met mevrouw Hennekes gevaren als hofmeester bij de marine op de Hr. Ms. Karel Doorman en de Zr. Ms. De Zeven Provinciën. Mevrouw Hennekes werkte in de huishouding bij diverse families en verzorgde na hun huwelijk de kinderen thuis. Met Kerst brachten zij bakjes rond als bijverdiensten bij diverse cliënten van de firma Bottema uit de Koningstraat in Velp. De heer Hennekes heeft later tot aan zijn pensionering in de horeca gewerkt als kelner bij Postiljon Motel Arnhem.

Uit hun huwelijk zijn 5 zonen geboren. Inmiddels hebben ze 8 kleinkinderen, waarvan 6 meisjes en 2 jongens. Het echtpaar heeft de 1e vijf jaar van hun huwelijk ingewoond bij (schoon-)ouders in Velp op 1 kamer, samen met hun twee oudste zonen, geboren in 1954 en 1959. In 1960 kregen zij een woning toegewezen in Velp, waar ze nu nog steeds wonen.

De heer Hennekes speelt graag biljart en heeft ruim 25 jaar vrijwilligerswerk gedaan bij Ontmoetingscentrum De Paperclip. Mevrouw Hennekes houdt van tuinieren, puzzelen en boodschappen doen op de fiets. Ze zijn nog steeds gelukkig met elkaar.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen