Onthulling herinneringsboekje voor en door ouderen

Foto: Attent Zorg en Behandeling

DIEREN – Op 2 december werd het herinneringsboekje ‘Feest van herkenning’ op feestelijke wijze onthuld bij woonzorglocatie Beverode van Attent Zorg en Behandeling.

Het boekje met verhalen, quotes en gedichten met als thema december is gemaakt in samenwerking met bewoners van de locatie in Dieren.

Feest van herkenning is ontstaan uit een idee van Kiki (tekstschrijfster) en haar man Dejan (grafisch vormgever), buurtbewoners van Beverode. Zij maken vaker belevingsboekjes en wilden graag samen met bewoners van Beverode een themaboekje maken.

Zo ontstond het decemberboekje voor en door ouderen. Bewoners brachten veel mooie onderwerpen en verhalen in, waardoor het boekje twee keer zo veel pagina’s heeft gekregen als oorspronkelijk bedacht.

Het herinneringsboekje heet Feest van herkenning, omdat het herinneringen oproept en het aanleiding geeft tot gesprek tussen bewoners, medewerkers, verzorgers en familieleden. Attent Zorg en Behandeling vindt het dan ook fijn om het aan bewoners in alle woonzorglocaties uit te kunnen delen.

Het is uiteindelijk de bedoeling om jaarlijks een aantal uitgaven uit te brengen, zodat er een serie van uiteenlopende thema’s ontstaan en er nog meer bewoners kunnen meewerken.

Het decemberboekje werd in de grote zaal in Beverode toepasselijk onthuld, namelijk door Sinterklaas. Hij deelde de eerste boekjes uit aan de bewoners die hebben meegewerkt. Hierna kon iedereen genieten van drankjes, hapjes en muziek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen