Kerkdiensten vanuit de Grote Kerk in Velp zijn online te volgen

Foto: Klaas Eldering

VELP – Regelmatig worden er kerkdiiensten gehouden in de Grote Kerk. Deze diensten worden live uitgezonden, met beeld en geluid, via internet. Daarvoor is er in de kerk een regiecentrum gebouwd, waar steeds 2 regisseurs actief zijn.

In de kerk en online

In de kerk zijn twee grote digitale beeldschermen aanwezig en drie camera’s (waarvan één vast en twee vrij bedienbaar).

De powerpoint die in de kerk op de 2 grote beeldschermen verschijnt (bijvoorbeeld met tekst van liederen, of met een filmpje van YouTube) kan in de uitzending worden gezet, voor de mensen thuis. Er is een vaste camera bij de organist. Die kan al spelend in de uitzending worden getoond, bijvoorbeeld tijdens het collecteren. Ook kan de organist in de kerk op de beeldschermen worden getoond.

Een voorganger of spreker kan op een monitor volgen wat de aanwezigen op de beeldschermen zien en hoeft zich dus niet om te draaien om mee te kijken.

Van de twee beweegbare camera’s kunnen tevoren per camera vier posities worden ingesteld, maar ze zijn ook vrij te besturen, bijvoorbeeld bij een doopdienst, een uitvaart, een concert of bij een bijzonder optreden.

Een deel van de kerk is cameravrij, voor wie niet in beeld wil komen.

Verder is er een 16-kanaals mengpaneel, waarop allerlei muziekinstrumenten kunnen worden aangesloten. Om storingen te voorkomen zijn er twee volkomen gescheiden geluidssystemen voor spraak en voor muziek.

De Grote Kerk in Velp heeft een veel geroemde akoestiek; koren geven er graag hun concerten.

Er is ook een grote uitserveerbar en een koffiehoek in de kerk. De nieuwe stapelbare stoelen zijn plezierig; er is een prima vloerverwarming, een garderobe, er zijn nieuwe toiletten, en er is een moderne keuken aanwezig.

De kerk is helemaal rolstoeltoegankelijk. Dat geldt ook voor het Rondeel (zalencentrum) aan de achterzijde van de kerk.

Niet onbelangrijk: de kerk heeft een eigen parkeerterrein voor bijna 40 auto’s, en er zijn parkeerplaatsen aan de President Kennedylaan, op 5 minuten loopafstand.

Kortom: een plek waar velen graag gebruik van maken en waar het goed toeven is, aldus Klaas Eldering

Meer over de Grote kerk en activiteiten zie https://www.pknvelp.nl/

Om een kerkdienst te volgen of terug te kijken: https://kerkdienstgemist.nl/stations/1252

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen