Samenwerkingsovereenkomst Brede Impuls Combinatiefuncties getekend

DE STEEG – Op maandag 2 december hebben de gemeenten Rheden en Rozendaal, de vier scholengroepen in de gemeenten, Cultuurbedrijf RIQQ, Bibliotheek Veluwezoom en Sportbedrijf Rheden een samenwerkingsovereenkomst rondom de Brede Impuls Combinatiefuncties voor de jaren 2020 t/m 2022 ondertekend.

Sport, bewegen, cultuur en (digitale) geletterdheid

Met deze regeling continueren de partijen hun samenwerking op het gebied van sport, bewegen, cultuur en (digitale) geletterdheid. In de gemeenten Rheden en Rozendaal zijn op alle basisscholen combinatiefunctionarissen actief. Zij ondersteunen de scholen op het gebied van sport, bewegen, cultuur en (digitale) geletterdheid. Jaarlijks kunnen scholen aangeven op welk gebied zij ondersteuning wensen. Denk bijvoorbeeld aan om het organiseren van muziekonderwijs of schoolconcerten, het verzorgen van lessen mediawijsheid, het organiseren van tussen- en naschoolse sportactiviteiten of een sportdag.

Combinatiefunctionarissen ook actief in de wijk

De combinatiefunctionarissen zijn naast hun werkzaamheden op scholen ook actief in de wijk en voor andere doelgroepen. Zo organiseren zij sport- en cultuuractiviteiten in de wijk, ondersteunen sport -en cultuurverenigingen, en helpen inwoners die drempels – zoals financiën of een beperking – ervaren om deel te nemen aan sport en cultuur. Dit alles met als doel de deelname aan sport, bewegen en cultuur te stimuleren en het ontwikkelen van informatievaardigheden en mediawijsheid.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden